Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Visok 17 metara: Kip Gospe koja svjetli stiže u Primošten

None Foto: Općina Primošten

Kip će iz radionice u Zagrebu biti transportiran tijekom idućeg tjedna, a postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja

Kip će iz radionice u Zagrebu biti transportiran tijekom idućeg tjedna, a postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja, rekao je za Šibenik.in načelnik Stipe Petrina.

Kip primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta obložen mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla najveći je takav spomenik na svijetu. Tijekom jakog sunca bit će vidljiv čak i u Loretu u Italiji.

Općina je s predstavnicima talijanskog projekta ‘Cammini Lauretani’ dogovorila da će se primoštenska Gospa naći na međunarodnim hodočasničkim rutama marjanskih svetišta. U drugoj fazi uređenja, koja je planirana za sljedeću godinu, oko svetišta će se izgraditi i suvenirnice, ugostiteljski objekti i WC-i, kažu u Gradu.

- Kip će biti blagoslovljen 6. svibnja uz skromnu ceremoniju, kako bi svetište bilo otvoreno do 10. svibnja, blagdana primoštenske zaštitnice - rekao je Stipe Petrina.     

Komentari (270)
  • samo međugorje ima pravo na gospu koja svijetli ovi krše autorska prava

    13. 3. 2017,   20:23
  • Svijetlit će, ali neće prosvijetlit

    13. 3. 2017,   20:49
  • koliko bi lijekova to bilo.Ili dječjih obroka u školi ili školarina za domsku djecu. Bože znaš li što čine skrivajući se iza tvoga imena

    13. 3. 2017,   20:16