Obavijesti

News

Komentari 117

Visok 2,5 metra: I Benkovac ima spomenik Franji Tuđmanu

Visok 2,5 metra: I Benkovac ima spomenik Franji Tuđmanu
4

Miroslav Tuđman je rekao da prvi hrvatski predsjednik simbolizira samostalnu i suverenu Hrvatsku, te branitelje i sve one naraštaje koji su za takvu Hrvatsku živjeli

VIDEO

U povodu 25. godišnjice pokušaja atentata na dr. Franju Tuđmana, u srijedu je u Benkovcu , pokraj hotela Asseria, otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku . Brončani spomenik, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, visok je dva i pol metra i nalazi se na metar i pol visokom postamentu.

Na otkrivanju spomenika bio je i sin pokojnog predsjednika Miroslav Tuđman, koji je rekao kako prvi hrvatski predsjednik simbolizira samostalnu i suverenu Hrvatsku, te branitelje i sve one naraštaje koji su očekivali i koji su za takvu Hrvatsku živjeli.

'Tito ne može biti mjera demokracije i demokratskog pokreta'

Komentirajući izjavu premijera Zorana Milanovića o Titu i Tuđmanu, Miroslav Tuđman je rekao kako postoji povijesna ocjena da je Josip Broz kao vođa antifašističkog pokreta zaslužan za pripojenje Istre, Rijeke, otoka i Zadra.

– Međutim, Tito je bio komunistički lider i po Ustavu doživotni predsjednik države i partije te kao takav vođa totalitarističkog sustava, te stoga ne može biti mjera demokracije i demokratskog pokreta - rekao je Tuđman.

Dodao je kako je EU osudila sve totalitarne režime, dok lijeva opcija i njezin premijer ne prave te razlike i ne osuđuju totalitarni komunistički režim.

Pokretanje videa...

Pixsell 03:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca