Obavijesti

News

Komentari 16

Vječno mlada: Sa 16 god. zarobljena je u tijelu bebe

Vječno mlada: Sa 16 god. zarobljena je u tijelu bebe
5

Brooke Greenberg ne priča, liječnici kažu da joj se mozak nije razvio, teška je sedam kilograma, duga 76 centimetara. Doslovno je ostala dijete

VIDEO

Brooke Greenberg iz Marylanda u SAD-u trebala bi biti djevojka, no ona sa svojih 16 godina ima tijelo bebe, teška je sedam kilograma i visoka 76 centimetara, ima mliječne zube. Ne priča, ali izrazima lica pokazuje sreću i frustracije, a prepoznaje i ljude. Njene tri sestre nemaju nikakvih problema u razvoju.
- Zašto ne stari? Je li ona izvor mladosti? - pita se otac Howard  (52). Jedino joj nokti i kosa rastu. Liječnici su zbunjeni te samo pretpostavljaju da ima genetsku mutaciju koja zaustavlja rast.
- Ovo je prilika da odgovorimo na pitanje zašto smo smrtni, ili da ga barem ispitamo. Ako smo u krivu, pitanje možemo zanemariti. No ako smo u pravu što se gena tiče, imamo zlatnu koku - kaže liječnik Richard Walker sa sveučilišta na Floridi. Iako liječnici kažu da Brooke ima mentalnu starost djeteta od devet mjeseci do godine dana, njena majka vidi drukčiju sliku. Redovno s kćeri odlazi u trgovačke centre.
- Ona voli kupovati. Kao prava žena - kaže Melanie (48). Ako je netko pita koliko godina Brooke ima, ne da joj se objašnjavati pa obično godine pretvori u mjesece.
- Sad bih rekla da ima 16 mjeseci - kaže majka.
U prvih šest godina doživjela je niz zdravstvenih komplikacija od kojih se neobjašnjivo oporavila. Preživjela je operaciju sedam čireva na želucu, imala je moždane napadaje što je rezultiralo moždanim udarom, no bez posljedica. S četiri godine je pala u stanje letargije i spavala 14 dana. Poslije toga dijagnosticirali su joj tumor na mozgu, a roditelji su kupili lijes.
- Spremali smo se za smrt djeteta. Opraštali smo se od nje. No onda su nas nazvali iz bolnice i rekli da je Brooke otvorila oči i da je dobro. Da nema tumora. Preživjela je sve prepreke koje su joj se postavile - kaže otac. Liječnici kažu da je izvor bolesti misterij.
- Volimo ju onakvu kakva je. Ne želimo ju mijenjati - kaže majka, a otac dodaje da je Brook središte njihove obitelji.
- Što ako ona uistinu čuva tajnu starenja? Voljeli bismo saznati i pomoći ljudima. Svi smo tu s razlogom, a možda je upravo to Brookin razzlog - rekao je otac za ABC. Liječnici će pokušati identificirati gen koji priječi Brook rast, te provesti testove na životinjama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS