Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vječno mladi? Svaki dan si ubrizgavaju hormone rasta

None Foto: 24sata/ilustracija 7

Las Vegas: Dr. Life vodi skupinu pacijenata koji si, opsjednuti idejom vječne mladosti, svaki dan ubrizgavaju steroide, naporno vježbaju i gladuju

To je muškarac, kazao je pacijent Ed Detwiler upirući prstom u fotografiju na zidu klinike u Las Vegasu specijalizirane za najnoviju metodu pomlađivanja. Tek sijeda kosa i proćelavost otkrivaju starost muškarca na fotografiji za kojeg Detwiler kaže da izgleda kao da ima 30 godina. Mišićavi 69-godišnjak sa slike je doktor Jeffrey Life, koji u toj klinici provodi tretmane pod nazivom "Gospodarenje godinama". Detwiler je njegov pacijent već tri godine. U mladost se pokušava vratiti metodama koje bi mnogi nazvali u najmanju ruku kontroverznima. Pacijent je drastično promijenio način prehrane, odnosno gotovo gladuje, povećao je intenzitet tjelovježbe, a svakodnevno si ubrizgava injekcije hormona rasta, testosterona i adrenalina. Bez obzira na upozorenja nekih stručnjaka kako hormon rasta izaziva rak te je povezan s oboljenjima živaca, povećanim kolesterolom i povećanim rizikom od oboljenja od dijabetesa, doktor Life tvrdi da male doze ne mogu naštetiti čovjekovu organizmu.
- Ja nisam na steroidima, nego na hormonalnoj terapiji - tvrdi pacijent Detwiler dodajući da se uz pomoć doktora Life počeo osjećati bolje, energičnije i zdravije. Pacijenti injekcije uzimaju svakodnevno kako bi razinu hormona rasta održavali na onoj 20-godišnjeg muškarca. "Terapija" svakog pacijenta stoji 10.000 kuna na mjesec, a skupina sljedbenika proširila se na brojku od 2000. Life tvrdi da je u njegovoj metodi budućnost, uvjeravajući u drastično bolje zdravstveno stanje pacijenta koji je primjenjuje.
- Radim to jer želim živjeti dug i zdrav život - objasnio je Detwiler uvjeren da to uz pomoć metoda doktora Lifea i postiže.

Komentari (9)
  • ..., ej stari! Kad onaj \"gore\" povuče \"jednoruki jack\" i izađe tvoj broj, možeš se slikat, ideš \"gore\" i neće ti pomoć niti jedan hormon ili što god već \"upucavaš\" u sebe.

    10. 12. 2008,   14:04
  • Možeš se ti pucati cim hoces i pomlađivati al pišo će se objesiti kad tad ako vec nije.....

    10. 12. 2008,   15:18
  • ta glava nikako neide na to tijelo....smiješno

    10. 12. 2008,   13:47