Obavijesti

News

Komentari 1

Vjekoslav Dorić i Goran Frković novi članovi Uprave Jadrolinije

Vjekoslav Dorić i Goran Frković novi članovi Uprave Jadrolinije
1

Predsjednik Uprave ostaje David Sopta, koji je imenovan u rujnu prošle godine, dok su novi članovi imenovani do provedbe javnog natječaja, a najdulje na razdoblje od šest mjeseci

VIDEO

Nadzorni odbor Jadrolinije imenovao je Vjekoslava Dorića i Gorana Frkovića novim članovima Uprave Jadrolinije, izvijestila je Jadrolinija u utorak.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj u ponedjeljak, na prijedlog Vlade imenovani su novi članovi Uprave Jadrolinije, a riječ je o djelatnicima tvrtke, bivšem zapovjedniku i inspektoru brodova Vjekoslavu Doriću, te rukovoditelju Službe pravnih poslova Jadrolinije Goranu Frkoviću, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave ostaje David Sopta, koji je imenovan u rujnu prošle godine, dok su novi članovi imenovani do provedbe javnog natječaja, a najdulje na razdoblje od šest mjeseci.

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Nadzorni odbor 4. prosinca opozvao članove uprave Antu Vranješa i Predraga Govorčina, kao razlog navevši nefunkcioniranje uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi list nedavno je pisao da je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv jednoga člana Uprave Jadrolinije zbog prijetnje, odnosno e-maila prijetećeg sadržaja upućenog drugom članu uprave. Taj je dnevnik naveo da je do prijetnji došlo nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan.

Na tadašnji Hinin upit je li podignuta, kada i zbog čega optužnica protiv člana uprave Jadrolinije, iz Općinskog državnog odvjetništva su naveli da je, nakon provedenoga istraživanja, protiv hrvatskog državljanina (1965.) 31. listopada podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Rijeci zbog kaznenog djela  prijetnje.

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. rujna 2018. u Rijeci, na službenu e-mail adresu člana uprave jednog trgovačkog društva iz Rijeke poslao poruku prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah za njegov tjelesni integritet," naveli su tada iz Općinskog državnog odvjetništva.

Neslužbeno, optužnica je podignuta protiv Predraga Govorčina, a prijetio je Anti Vranješu.

Dodatno, Jadrolinija je izvijestila da je danas održan radni sastanak Uprave s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem na kojem se razgovaralo o protekloj sezoni i budućim poslovnim projektima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21