Obavijesti

News

Komentari 8

Saznao da umire pa se vjenčali: 'Ovako ću uvijek biti s njom...'

Saznao da umire pa se vjenčali: 'Ovako ću uvijek biti s njom...'
1

Velika Britanija: Par koji oboje boluje od opake bolesti, neizlječive cistične fibroze, odlučio se vjenčati nakon što su liječnici mladoženji rekli da mu je preostalo svega nekoliko tjedana života

VIDEO

U dirljivoj ceremoniji u bolnici u Londonu, terminalno bolesni 24-godišnji Darren Easton vjenčao se sa svojom zaručnicom Lauren Pope. Odluku o vjenčanju donijeli su čim je liječnik obavijestio Darrena da transplantacija pluća nije uspjela i da nesretni mladić ima još nekoliko tjedana života.

Darren i Lauren, oboje boluju od cistične fibroze, rijetke neizlječive bolesti žlijezda koja pogađa prvenstveno dišni i probavni sustav, a oboljelima znatno skraćuje životni vijek. 

- Kad sam saznao da ću ubrzo umrijeti, odlučili smo se vjenčati što je prije moguće. Više od svega želim da Lauren bude sretna. Ovako znam da i kada mene više ne bude, uvijek ću biti s njom - rekao je Darren za britanski Mirror

Upoznali su se na pogrebu zajedničkog prijatelja, koji je bolovao od iste bolesti. Nekoliko tjedana kasnije, primljeni su u istu bolnicu, smješteni u susjedne sobe. Ubrzo se razvilo prijateljstvo, a njihova sve snažnija povezanost i bliskost počela je zabrinjavati medicinsko osoblje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, pacijenti s cističnom fibrozom ne bi smjeli provoditi mnogo vremena zajedno zbog opasnosti od prijenosa infekcija. No Darren i Lauren postali su najbolji prijatelji, srodne duše, par i bolničko osoblje je s vremenom shvatilo da se to neće promijeniti. 

Nakon što je par medicinskim sestrama zajednički otpjevao 'nećete nas razdvojiti' prestale su pokušavati, a u nekoliko navrata vidjele su ih kako se po noći s liječnikom iskradaju u obližnji kafić. 

Početkom 2016. Darrenovo stanje se počelo pogoršavati. Liječnici su ga stavili na listu za transplantaciju pluća. U ožujku je kod Darrena nastupilo zatajenje srca. Liječnici su očekivali da neće živjeti duže od 24 sata. U posljednji trenutak, pronašli su prikladnog donora pluća, a Darren je podvrgnut hitnoj transplantaciji.

Mjesec dana nakon operacije, Darren se uselio kod Lauren. Nabavili su psa i nazvali je Princess, koja je postala njihovo dijete jer su znali da svoje neće moći imati. 

- Naš zajednički život bio je prekrasan. Doduše, odnos nam je bio prilično neobičan. Većina parova se svađa oko toga što će gledati na televiziji. Mi smo se svađali oko prostora za naše lijekove u hladnjaku - ispričao je. 

Njihova sreća nije dugo trajala. Darrenovo stanje se naglo počelo pogoršavati i ponovno je primljen u bolnicu. Pretrage su otkrile da Darrenov organizam odbacuje transplantirana pluća i da mu je preostalo svega nekoliko tjedana života. Unatoč tragičnoj vijesti, odlučili su da će preostalo vrijeme iskoristiti za ostvarenje zajedničke posljednje želje - vjenčat će se.

Obiteljska prijateljica Antoinette Holden pokrenula je kampanju, prikupila potreban novac i organizirala svadbenu ceremoniju za šezdesetak uzvanika.

Na proslavi vjenčanja, uz najužu obitelj, bilo je i medicinsko osoblje koje se svih tih godina brinulo za par. Darren koji je već primao morfij, morao je odmoriti između obreda vjenčanja i proslave. No ipak je smogao snage i ustao iz invalidskih kolica za prvi ples sa svojom suprugom. 

- Znam da smo u zavjetima rekli dok nas smrt ne rastavi, ali to za nas ne vrijedi. Naša ljubav ide dalje i trajat će još dugo nakon što oboje odemo s ovoga svijeta - kazala je Lauren. 

- Dan vjenčanja bio je najbolji dan ikad. Sada se jedino brinem da Lauren ostane stabilna. Stavio sam sa strane nešto novca za nju i kutiju s mojim stvarima na čuvanje. Želim da bude sretna - rekao je Darren. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag