Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vjera od žene traži da obavlja prvo svoje staleške dužnosti...'

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell

"Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh", piše don Damir Stojić

"Možemo li ikad pretjerati s vjerom?" naslov je članka na portalu Bitno.net. Odgovor na to pokušao je dati don Damir Stojić. Stojić u tekstu daje primjer žene te navodi kako vjera od nje traži da ispunjava svoje staleške dužnosti.

"Vjera od nas traži potpuno predanje, kako bismo postigli savršenstvo ljubavi po primjeru Isusa Krista. Stoga u vjeri ne možemo pretjerati u smislu da se predamo Bogu previše ili da postanemo previše sveti. To nije moguće", piše don Stojić. 

- Međutim, moguće je krivo se predati Bogu, odnosno uložiti previše vremena i truda u nešto što Bog zapravo od nas ne želi, iako ono što činimo izgleda pobožno. To može izgledati kao pretjerivanje u vjeri, ali zapravo se samo radi o pretjerivanju u vršenju vlastite volje, iako i sama ta osoba može biti krivo uvjerena da vrši volju Božju. Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh. Vjera od te žene traži da na prvom mjestu obavlja svoje staleške dužnosti. Prema tome vjera nije tu ništa kriva, nego pogrešno shvaćanje vjere - piše don Stojić. 

Komentari (278)
  • Majko mila, pa iz kojeg je stoljeća ovaj izašao? A muškarac ne mora obavljati svoje staleške dužnosti da djeci kuha, pere, sprema, druži se s njima?? Vi ste svi zatucani

    28. 5. 2018,   22:29
  • Vjera svećenicima zabranjuje pipkanje dječice. " "Što god učinite jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili", rekao je Isus. Pa baš ne vidim da se Stojić baš pretrgao da to objasni svojoj braći svećenicima.

    28. 5. 2018,   22:26
  • Ovaj je oduvijek na teškim drogama. Žao mi je onih studenata koji ga shvaćaju ozbiljno.

    28. 5. 2018,   21:54