Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjernici u Riju su zgroženi, ali plesačice su opet na karnevalu

None Foto: SERGIO MORAES

Iako je gradonačelnik, pripadnik utjecajne evangeličke crkve Marcello Crivella, ukinuo 1,5 milijuna dolara za paradu najpoznatije škole sambe, i ovogodišnji karneval bio je fantastičan

Najpoznatiji svjetski karneval otvoren je u petak u Rio de Janeiru, a traje još danas. Iako je gradonačelnik, pripadnik utjecajne evangeličke crkve Marcello Crivella, ukinuo 1,5 milijuna dolara za parade najpoznatije škole sambe, i ovogodišnji karneval bio je spektakularan.

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: RICARDO MORAES 46

Crivella se uoči otvorenja karnevala morao braniti od optužbi da bi njegova vjerska uvjerenja mogla pokvariti najveće slavlje na svijetu.

- Nije istina što ljudi govore, da imam predrasude prema karnevalu - kazao je Crivella i dodao da 'ne želi nikome pokvariti slavlje'. No, ključeve grada nije osobno predao kralju karnevala već je to učinio predsjednik turističkog ureda Rija a danima se nije znalo ni hoće li nazočiti ceremoniji.

Crivella je biskup jedne od najvećih i najutjecajnijih evangeličkih crkava - Univerzalne crkve Kraljevstva Božjeg - a za prvog čovjeka Rija izabran je 2016. uz glasove evangelika. Mnogi evangelici se protive tom karnevalu.

Gradonačelnik tvrdi da nema ništa protiv karnevala, a cijelu dramu oko predaje ključeva grada je nazvao 'vjerskom dogmom' te se zapitao ima li išta važnog u tome.

- Hoće li se time poboljšati obrazovanje ili zdravstvo - zapitao se Crivella.

No, zaključio je da kritike mora prihvatiti jer je karneval 'paradoksalno vrijeme grada'.


 

Komentari (87)
  • Ova im je dobra : "Vjernici u Riju su zgroženi, ali plesačice su opet na karnevalu". A nisu zgroženi visokom stopom kriminala i ubojstava u Brasilu.

    13. 2. 2018,   11:04
  • hahaha vjernici zgrozeni..

    13. 2. 2018,   11:32
  • hahahaha cuj zgrazaju se necime sto postoji od osnutka karnevala XD evo samo sto nisu ukinuli haha, kao da njima fali para, to je parada kica, seksa, crkvi ionako nije mjesto tamo, bolje neka s tim parama istrazuju seksualne predofilske delikvente svoje sektaske organizacije.

    13. 2. 2018,   10:51