Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić završio u istražnom zatvoru

None Foto: Facebook

Sumnja se da je učenicima nametao stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika

Krešimiru Bagariću (1979.), vjeroučitelju koji je vjeronauk držao u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je na svojim predavanjima pozivao na nasilje i mržnju, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon ispitivanja Bagarića.

BOZANIĆU, A POGLEDAJ OVE Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu piše da postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14.00 do 14.45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske i nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti. Sumnja se da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika.

RAVNATELJICA ŠKOLE: 'Nisam vjerovala da vjeroučitelj Bagarić ima gnjusne stavove'

Sudac istrage prihvatio je prijedlog zagrebačkog Državnog odvjetništva te vjeroučitelju odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a. Slučaj je  u javnost izašao nakon što je jedan od učenika snimku Bagarićeva predavanja na satu vjeronauka u OŠ Matije Gubeca na zagrebačkoj Knežiji i dostavio snimku portalu index.hr,  koji ju je i objavio. U tim svojim izjavama Krešimir Bagarić je govorio kako bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i bivšu ministricu vanjskih poslova, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima. Zbog toga je ravnateljica škole Ljiljana Klinger protiv njega pokrenula i postupak izvanrednog otkaza.

Komentari (366)
  • A što se Čudimo ??? 80 % tu komentaora je zatrovano mržnjom i pišu vulgarne komentare pune nasilja ....Kad se sitim prije par godina ovo je bio portal gdje se bio užitak družiti se zezati se ....a sada ?????? Tuga i jad.. Dragi moji komentatori šrite ljubav i radost život je prekratak i nije vridno da se svađate zbog neČijih osobnih interesa... Neka vam se svima sretna i blagoslovljena nova godina 💏💑💏💑

    29. 12. 2017,   23:15
  • nije mi uopce jasno sta ce vjeronauk u skoli, zadnja glupost koju su mogli napraviti

    30. 12. 2017,   05:02
  • kakva je to škola , ravnateljica , kad se dozvoljava korištenje mobitela za vreme nastave !?

    30. 12. 2017,   08:05