Obavijesti

News

Komentari 462

Vjeroučitelj na nastavi pozivao na vješanje? Divjak je šokirana

Vjeroučitelj na nastavi  pozivao na vješanje? Divjak je šokirana
1

Objavljena je snimka u kojoj navodno vjeroučitelj u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima, uz ostalo, govori o nabijanju na kolac, vješanju pojedinih političara i slično

VIDEO

Nakon što je portal Index.hr u četvrtak objavio audio snimku u kojoj vjeroučitelj u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima, uz ostalo, govori o nabijanju na kolac, vješanju pojedinih političara i slično, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da je šokirana otkrićem snimke u kojoj se otvoreno propagira govor mržnje te je najavila istragu o tom slučaju

Divjak: Šokirana sam!

- Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! - napisala je ministrica Divjak na Facebooku.

Izvijestila je da je tim iz Ministarstva u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice.

O rezultatima postupka, najavila je ministrica, obavijestit će javnost čim dobijemo sve potrebne informacije.

Zagrebačka nadbiskupija: Ograđujemo se od izrečenih stavova vjeroučitelja

Sa slučajem ovog vjeroučitelja bavi se i Zagrebačka nadbiskupija. 

- Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova vjeroučitelja te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima - objavili su iz Nadbiskupije.

Ravnateljica škole: "To je nedopustiv način komuniciranja"

Ravnateljica škole izjavila je Hini da je šokirana ispadom vjeroučitelja naglasivši kako je to "nedopustiv način komuniciranja i za svaku osudu".

Ocijenila je kako je riječ o zlouporabi položaja učitelja, stavovi koje je iznio "nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu".

Ravnateljica je ustvrdila kako je takvo ponašanje nezamislivo za učitelja, a posebice vjeroučitelja u ovo predblagdansko vrijeme.

Što je sve vjeroučitelj izgovorio...

- Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao - rekao je vjeroučitelj o bivšem predsjedniku Stipi Mesiću i Vesni Pusić.  

Dodao je i kako im treba ispaliti “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti.”

Pošto mu to nije prvi put da na satu iznosi svoja stajališta i govor mržnje, jedan osmaš ga je snimio, piše Index.hr. Osim o izdaji, a umjesto o vjeri i širenju ljubavi u duhu kršćanstva, “podučavao” ih je i o operaciji Oluja govoreći o nabijanju Srba na kolac. Hvalio je i srpskog zločinca Ratka Mladića za zločine u BiH, a Hrvate izvrijeđao.  

- Nezahvalna stoka, debili, kreteni, telci, 4,2 milijuna kretena - nabrajao je i vrijeđao vjeroučitelj.

Most i Glas osudili postupak vjeroučitelja

To je apsolutno nedopustivo, a tim je gore da je taj čovjek vjeroučitelj. Kao čovjek i političar to apsolutno osuđujem, rekao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

GLAS je izjave vjeroučitelja ocijenio skandaloznim i pozvao nadbiskupa Josipa Bozanića, kao mjesnoga ordinarija koji je odgovoran za imenovanja i postavljanja vjeroučitelja na području svoje dijeceze, da bez odugovlačenja iskaže javnu ispriku svima koji su se našli na udaru govora mržnje te da vjeroučitelja odmah suspendira i onemogući mu daljnji rad u školama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 462
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"