Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeroučitelj na Trgu: Gospodine premijeru, mi smo Liga prvaka

None Foto: N1 Televizija/Pixsell

Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim fejk tabletima iz Kine, rekao je vjeroučitelj

Ovo je zemlja hrabrih učitelja, hrabrih radnika, hrabrih studenata, hrabrih učenika, hrabrih ljudi. Ovo danas ovdje je naš krik za pravdu, za bolju Hrvatsku, za zemlju s manje beskućnika, koja će se više boriti za siromašne, za radnike koji će dobivati poštenu plaću. I onda nas neki pitaju zašto štrajkamo? Štrajkamo radi nepravde koju godinama trpimo, zato što nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši birokracijom, rekao je u ponedjeljak na velikom prosvjednom skupu učitelja u Zagrebu vjeroučitelj Marin Miletić.

UŽIVO: DOSTA! DOSTA! DOSTA! 'Vi ste, premijeru, odgovorni za štrajk. Nema tu teorija zavjere'

- Štrajkamo jer nas svatko može anonimno prijavljivati, ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava. Moja kolegica radi 38 godina, 8 mjeseci i 3 dana, zadnja plaća joj je bila 6.200 kuna. O čemu pričate vi, gospodo političari? Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta! Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku u kojoj će se htjeti nastaviti živjeti. Premijer je nedavno rekao kako je okupio Ligu prvaka na jednom političkom skupu. Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim fejk tabletima iz Kine koji nakon mjesec dana više ne rade, koje izbacuju iz francuskog školskog sustava. Mi uvijek kaskamo! - rekao je vjeroučitelj Miletić.

Tema: Hrvatska

Komentari (127)
  • Hrvatska je na 112. mjestu od 140 zemalja indeksa kvalitete obrazovanja prema ljestvici Svjetskog ekonomskog foruma. Vi niste Liga prvaka, vi ste prvo pretkolo Intertoto kupa.

    25. 11. 2019,   15:14
  • Nema poznatijeg političara u Hrvatskoj s kojim taj vjeroučitelj nije opalio selfie - bilo s desne ili s lijeve strane. Nekako si mislim da se on vidi u ministarskoj stolici jednog dana, a računa si da je danas odvalio dobar dio puta.

    25. 11. 2019,   15:47
  • Što je trolovi, što niste ovako skakali kad je "Premijer" prodavao Inu Mađarima, kad je Lakmeta gradio autoceste za duplo, što ne skačete kad u sabornici ima 5 (slovima "pet") zastupnika a imat će povlaštene mirovine? Samo pljujte. Vi ste naša inspiracija. Mema predaje!!!!!!!!!!!!!!

    25. 11. 2019,   15:33