Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeroučiteljica o kontracepciji: Mozak šalje signale jajnicima...

None Foto: Šibenik.in 3

Mozak žene prepozna kad je vrijeme za začeće i signale šalje jajnicima koji se počinju buditi stvarajući sluz. Žena tu sluz može i osjetiti, kaže vjeroučiteljica

Vjeroučiteljica iz Vodica Marija Friedrich održala je u četvrtak navečer, u šibenskoj gradskoj knjižnici, predavanje o začeću. Ona najviše promovira Billingsovu metodu začeća, piše ŠibenikIN.

Radi se o prirodnoj metodi kontracepcije koja se temelji na promatranju cervikalne sluzi. Nekoliko dana prije ovulacije sluz postaje obilnija, bistrija i elastična. Nakon ovulacije sluz postaje ljepljiva i gušća, a zatim nestaje. Apstinencija se preporučuje od pojave prvih znakova sluzi do 4 dana nakon najobilnije pojave sluzi.

- Mozak žene prepozna kad je vrijeme za začeće i signale šalje jajnicima koji se počinju buditi stvarajući sluz. Žena tu sluz može i osjetiti i vidjeti i, a u toj tekućini spermiji ostaju do pet dana i čekaju ovulaciju - rekla je Friedrich, majka troje djece nastale, kako je kazala, upravo zahvaljujući Billingsovoj metodi koja je i u 21. stoljeću iz nekog razloga tabu tema.

'Ne slušamo tijelo, a ono nam puno govori i o začeću i o Bogu'

- U današnjem kontracepcijskom svijetu u kojem farmaceutska industrija uvelike ubire novac, zaboravljamo slušati svoje tijelo, a ono nam može reći puno i o začeću i o Bogu. Billingsova metoda pomaže nam zatrudnjeti, ali i odgoditi trudnoću - istaknula je Friedrich. 

Tvrdi da ova metoda može i poboljšati seks

Istaknula je da se Billingsovom metodom može i poboljšati seks tijekom braka jer, kaže, ne vodite li ljubav tijekom ovulacije, nakon što ona prođe, povećava vam se želja za seksom.

Komentari (436)
  • zato i ima u svakoj srednjoj skoli par trudnica jer zenski mozak prepoznaje sa 16 godina haha

    13. 3. 2015,   09:09
  • Kako se rađa po duhu svetome??? E. to mene interesira!

    13. 3. 2015,   09:16
  • Ovo je vijest? Metoda iz 50-ih prošlog stoljeca koja je dokazano ne baš jako pouzdana i to samo ako je netko izrazito discipliniran u praćenju; što općenito gotovo nitko nije; a mimo toga je mogućnost pogreške i preko 25%, plus još naravno hrpa novog znanja koje nije postojalo kad je metoda osmišljena, jednostavno pokazuju da ovo nije gotovo nikakva alternativa koju bi trebalo podučavati ....

    13. 3. 2015,   09:17