Obavijesti

News

Komentari 3

Vjerovnici Sokol Marića o planu restrukturiranja 21. veljače

Vjerovnici Sokol Marića o planu restrukturiranja 21. veljače
1

Sokol Marić, osnovan je 1991. u Zagrebu, a ta je tvrtka najveće privatno zaštitarsko društvo u Hrvatskoj koje zapošljava oko 2000 radnika

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu sazvao je za 21. veljače ročište na kojem bi vjerovnici Sokol Marića d.o.o trebali glasovati o izmijenjenom planu restrukturiranja te tvrtke u predstečajnom postupku od koje potražuju oko 180 milijuna kuna.

Sudskim zaključkom naloženo je predstavnicima Sokol Marića da u roku od osam dana sudu dostave izmijenjeni plan restrukturiranja koji je bio predstavljen još krajem prošle godine i zbog čije su dostave predstavnici te tvrtke tražili odgodu ročišta prethodno zakazanog za 23. siječnja.

Izmijenjenim planom restrukturiranja Sokol Marić predlaže bankama kao najvećim vjerovnicima otpis njihovih potraživanja oko 50 posto i u ukupnom iznosu od oko 70 milijuna kuna te naplatu preostalog iznosa duga "kroz nove instrumente stečene nagodbom Sokol Marića i vjerovnika Agrokora" sklopljene u srpnju.

Izmijenjenim planom restrukturiranja Sokol Marić predlaže Addiko banci, koja potražuje oko 40,4 milijuna kuna, smanjenje tražbine od oko 21 milijuna kuna, a Raiffeisen banci kao najvećem vjerovniku smanjenje 25,4 milijuna kuna od ukupne tražbine od 48,9 milijuna kuna. U istim omjerima i otpisu potraživanja predložena je i isplata drugih banaka koje, osim već navedenih, potražuju ukupno oko 45 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon otpisa dijela potraživanja, rok za podmirenje ostalih obveza Sokol Marića prema bankama kao kreditorima ili razlučnim vjerovnicima je 31. prosinca ove godine.

Novi plan Sokol Marića dostavljen je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu krajem studenoga prošle godine pozvao zastupnike Sokol Marića da dostave izmijenjeni plan restrukturiranja kojim su obuhvaćene sve utvrđene i osporene tražbine sukladno pravomoćnom rješenju. Kako se navodilo u zaključku, zastupnici Sokol Marića su krajem srpnja dostavili izmijenjeni plan restrukturiranja, no pregledom je utvrđeno kako taj plan ne obuhvaća sve utvrđene i osporene tražbine.

Prema prvom planu restrukturiranja utvrđeno je da ta zaštitarska tvrtka, koja je u predstečaju od 13. listopada pretprošle godine, prema Agrokoru kao svom dužniku ima tražbinu od 142 milijuna kuna. Isticalo se i da ta tražbina s obzirom na svoju visinu u značajnijem postupku sudjeluje u imovini Sokol Marića te se naglašavalo i kako, s obzirom da još nije pravomoćno dovršen postupak nad Agrokorom, još uvijek nisu definitivni postotak umanjenja i rokovi dospijeća tražbine Sokol Marića.

Prijedlog za pokretanje predstečajnog postupka podnio je sam dužnik, a u priloženom planu restrukturiranja isticalo se i kako je "dodatni element prijeteće nelikvidnosti posljedica poslovnih rezultata Agrokora na osnovi kojih se pretpostavlja realni otpis potraživanja od Agrokora u iznosu do 70 posto".

Navodilo se i kako na temelju te pretpostavke Sokol Marić d.o.o ostaje izloženo po regresnim pravima i povezanim kreditnim linijama te postojeće obveze premašuju potraživanja za 62 milijuna kuna.

Sokol Marić, osnovan je 1991. u Zagrebu, a ta je tvrtka najveće privatno zaštitarsko društvo u Hrvatskoj koje zapošljava oko 2000 radnika.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.