Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeruju da su u Jeruzalemu našli grobnicu Isusa Krista

None Foto: desertnews

Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov”, što nagovještava da je Isus osnovao obitelj. Dvojica istraživača smatraju da su našli i ostatke Isusovih učenika

Dvojica istraživača tvrde da su pronašli grobnicu i sarkofag Isusa Krista u Jeruzalemu. Bibliograf James Tabor i redatelj Simcha Jacobovici navode da su, osim Kristova sarkofaga, pronašli i ostatke njegovih učenika. Ova dvojica istraživača tvrde da sarkofazi potječu iz 1. stoljeća.

Tvrdnje su izazvale mnogobrojne rasprave i kontroverze diljem svijeta u kršćanskim religijskim krugovima. U istraživanju sarkofaga koristili su robotičku ruku na kojoj je bila ugrađena kamera. Grobnica, tvrde, sadrži kosturnicu na kojoj su natpisi s imenima Isusa, Marije i Josipa. Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov” ,što nagoviješta da je Isus osnovao obitelj.

Daljnja analiza mjesta pod velikim je pitanjem jer židovske vjerske vlasti zabranjuju ometanja i bilo kakve radnje na grobnicama. Mnogi religijski učenjaci i stručnjaci skeptični su u vezi s ovim otkrićem.

Komentari (38)
  • Nedavno je jedan "arheolog" pronašao čavao. Odmah je zaključio da je to čavao sa Isusovog križa. Nisam znala tko je blesaviji, dali taj "arheolog" ili novine koje pišu takve nebuloze. Sada se isto to pitam...

    4. 3. 2012,   22:20
  • oni vjeruju u svašta propovjedaju gluposti a ljudi otvaraju oči

    4. 3. 2012,   22:39
  • Ovo poteže jedno puno bitnije pitanje. Ukoliko dokažu sa 100%-tnom sigurnošću da je Isusu u tom grobu, što bi se desilo sa crkvom kao institucijom i da li bi onda vjernici promjenili razmišljanja i stavove. Pitam teoretski.

    5. 3. 2012,   00:06