Obavijesti

News

Komentari 56

Vještačili ga na cesti: 'Takva se situacija više neće ponoviti...'

Vještačili ga na cesti: 'Takva se situacija više neće ponoviti...'
2

Podsjetimo, Nadica Bjelčić upozorila kako njezin sin, koji je u invalidskim kolicima nije mogao ući u zgradu, jer nitko nije mogao spustiti rampu. sina su joj, kaže vještačili na cesti

VIDEO

Nakon upozorenja ogorčene majke Nadice Bjelčić da su joj sina u kolicima, liječnica i socijalna radnica vještačili na cesti, jer nisu mogli ući u Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici, oglasili su se i iz prozvanog zavoda. Navode kako svakome koga vještače pristupaju na najvišoj razini stručnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sramota hrvatskog zdravstva! Denis (18): 'Vještačili su me na ulici, smrznuo sam se' Reporter: Denis Gaščić

Objavljuje 24sata u Petak, 5. listopada 2018.

- Trenutni prostorni uvjeti postavljaju izazove koje na različite načine nastojimo premostiti, a sve u cilju ubrzavanja postupka vještačenja i skraćivanja rokova čekanja na vještačenje. Neugodna situacija s Denisom Mihokovićem je izuzetak, jer Zavod na navedenoj lokaciji svakodnevno vještači osobe s invaliditetom nesmetano i bez ikakvih prepreka uz uporabu rampe-dizala - poručili su iz Zavoda za vještačenje navodeći i da navedenu rampu koristi i njihov zaposlenik koji je u kolicima. 

'Sina u kolicima vještačili su na cesti, nisu nas pustili u zgradu'
'Sina u kolicima vještačili su na cesti, nisu nas pustili  u zgradu'

Ustrajat će kažu da se ista ili slična situacija ne ponovi. S nadležnim ministarstvom u postupku su iznalaženja adekvatnijeg prostora, koji će svojim kapacitetima i opremljenošću udovoljiti svim segmentima rada.

- Namjera nam je u narednom razdoblju ostvariti sve uvjete koji će korisnicima naših usluga omogućiti potpunu pristupačnost. I na kraju, ovim putem izražavamo žaljenje zbog neugodnosti koju je imao Denis Mihoković te se najdublje ispričavamo - poručili su.

Podsjetimo, Nadica Bjelčić upozorila kako njezin sin, koji je u invalidskim kolicima nije mogao ući u zgradu, jer nitko nije mogao spustiti rampu. Naime, kako bi se rampa pokrenula potreban je ključ koji je imao portir. Unatoč molbi da pokrene rampu portir to nije učinio - kaže majka te navodi kako joj se opravdao da se "ne smije pomaknuti s mjesta niti smije nekome drugome predati ključ. 

Denis: Osjećam se jadno i tužno

Želim da se ovakve stvari više nikad ne dogode ni meni ni ostalim osobama s invaliditetom, ispričao nam je Denis Bjelčić (18).
- Bilo je hladno i ja sam se smrzavao. Osjećao sam se jadno, bijedno i tužno - priznaje mladić. 

Dječakovi roditelji pak kažu da rampu imaju doma i da njome rukuju bez da su se za to kvalificirali. No rampa nije jedini problem. Da je i ušao u podrum zgrade, Denis se ne bi mogao popeti liftom jer je i za njega potreban ključ

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca