Obavijesti

News

Komentari 202

Svjedočenje: Komšić je dnevno pušio 3-4 jointa, uzimao kokain

Svjedočenje: Komšić je dnevno pušio 3-4 jointa, uzimao kokain
1

U petak na ročištu svjedoče sudski vještaci, a prva je svjedočila Ines Gmajnički koja je potvrdila da je optuženi konzumirao marihuanu u vrijeme ubojstva, no da se ne može ustvrditi količina

VIDEO

Nastavlja se suđenje 20-godišnjem Davidu Komšiću za ubojstvo Kristine Krupljan.

U petak na ročištu svjedoče sudski vještaci, a prva je svjedočila Ines Gmajnički koja je potvrdila da je optuženi konzumirao marihuanu u vrijeme ubojstva, no da se ne može ustvrditi količina.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:35

Nezakonit dokaz?

Nakon vještačenja sutkinja je javnosti predočila dva zaprimljena podneska obrane. Jedan se odnosi na protivljenje svjedočenja više stručne savjetnice suda Mateje Babić jer ispitivanje nisu predložile stranke. Podnesak se odnosi i na Babićino izvješće koje obrana želi odbaciti kao nezakonit dokaz.

Smatraju da je nepotrebno slušati svjedočenje Babić, obzirom da su na ranijim ročištima svjedočile stručne suradnice Centra za socijalnu skrb, te je već pročitano njihovo izvješće. No, u idućem podnesku stoji kako bi, ukoliko se sud odluči ispitati Babić, zahtijevali da se za vrijeme ispitivanja isključi javnost s tog djela rasprave zbog zaštite osobnog života optuženika.

Obrana je predložila isključivanje javnosti i s djela rasprave na kojem će svjedočiti psihijatri, s obzirom na sadržaj psihijatrijskog nalaza o duševnom stanju okrivljenika.

Suđenje ostaje otvoreno

- S obzirom na manjkavo izvješće CZSS Peščenica, u potpunosti je izgubilo stručni kredibilitet i metodološki je upitno, držim da je sudu jedino prihvatljivo i činjenično i po strukturi i sadržaju jedino ispravno izvješće stručne suradnice suda. U odnosu na prijedlog obrane za isključenjem javnosti, ako sud odbije prijedlog obrane da se ne ispituje suradnica Babić, te isključenje javnosti, držimo to neutemeljenim, budući da dosad vezano za duševno stanje i obiteljske prilike okrivljenika nije bio istican navedeni prijedlog, a pred sudom su pred javnosti već iskazivali svjedoci koji su govorili o okrivljeniku i njegovoj osobnosti. U javnosti su već i objavljeni članci koji sadrže vještački nalaz - izjavila je tužiteljica, a sutkinja je izjavila kako će Matea Babić svjedočiti.

Prijedlog za isključenje javnosti je odbijen.

Svjedočenje stručne suradnice

U svom svjedočenju Matea Babić prvo je pričala o obitelji Komšić i o Davidovom djetinjstvu i životu te ponašanju koje se, primjećuje, promijenilo kad je u dobi od 11 godina dobio kopačkom u oko. Tad je postao nervozniji i impulzivniji. Njegovi roditelji to su prepisivali uobičajenom adolescentskom ponašanju.

David Komšić, kaže Babić, puši već 5 godina, a zadnje dvije godine svakodnevno konzumira marihuanu i to 3 do 4 jointa dnevno. Vikendima je navodno konzumirao kokain i žestice, družio se sa starijom ekipom.

Podsjetimo, u četvrtak je bilo točno godinu dana od ubojstva trudne 18-godišnje Kristine. Iako je suđenje bilo zakazano, sutkinja Sanja Mazalin odlučila je suđenje prebaciti na petak kako se ne bi odvijalo na godišnjicu smrti.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.