Obavijesti

News

Komentari 39

Vježbao točku s tigrovima, oni ga rastrgali: 'Ipak su oni divlji'

Vježbao točku s tigrovima, oni ga rastrgali: 'Ipak su oni divlji'
1

Weber se nije uspio obraniti niti je uspio pobjeći. Kolege su mu pokušavali pomoći. Navodno su koristili i aparate za gašenje požara kako bi otjerali tigrove

VIDEO

Ettore Weber (61) godinama je radio kao trener tigrova u cirkusu. Zapravo, bio je jedan od najboljih trenera velikih mačaka na svijetu.

U četvrtak navečer uvježbavao je četiri tigra za nastup. Prvo ga je napao jedan tigar, a onda su mu se pridružila ostala tri. Weber nije imao šanse. Umro je od teških ozljeda. Istraga je u tijeku. 

Cirkus u kojem je Weber radio već je nekoliko tjedana bio u mjestu Triggiano kod Barija. Samo sat vremena prije predstave, Weber je još jednom htio s tigrovima 'proći' cijelu točku. Iskusnom treneru to nije bilo teško. No odjednom ga je jedan tigar napao. Onda su mu se pridružila još tri tigra.

Weber se nije uspio obraniti niti je uspio pobjeći. Kolege su mu pokušavali pomoći. Navodno su koristili i aparate za gašenje požara kako bi otjerali tigrove. 

Pozvali su i hitnu no liječnici nažalost nesretnom muškarcu nisu mogli pomoći, piše Corriere della Sera. 

Stručnjak Roberto Marchesini je objasnio zašto tigrovi napadaju. Kaže da tigrovi i lavovi imaju snažan instinkt predatora. 

- Ako su tigrovi rođeni u zatočeništvu i ako su odrasli uz ljude mogućnost napada se smanjuje, ali nikada ne nestaje. Oni nisu domaće životinje već divlje - kaže Marchesini. Dodaje kako je trener možda napravio neki novi pokret ili je tražio od njih da naprave nešto novo.

-  Kada jedan tigar napadne, drugi mu se odmah pridruže - objašnjava Marchesini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.