Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlada će davati novac za bebe i mladima otežati zaposlenje'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava komentirao je najave da će Vlada novac namijenjen za zapošljavanja preusmjeriti u naknade od 1000 eura za novorođenčad..

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava komentirao je medijske najave da će Vlada novac namijenjen za mjere aktivne politike zapošljavanja preusmjeriti u isplate jednokratnih naknada od 1000 eura za novorođenčad.

-  Vlada Republike Hrvatske bi morala znati da su Mjere aktivne politike zapošljavanja namijenjene prvenstveno za stvaranje boljih šansi za zapošljavanje i bolji položaj na tržištu rada najosjetljivijih skupina na tržištu rada, a to su prvenstveno mladi i dugotrajno nezaposleni. Značajnim smanjivanjem sredstava za mjere, Vlada RH šalje poruku da joj nimalo nije stalo da tim kategorijama građana osigura pravo na rad, pravo na radno mjesto i pravo na egzistenciju i njihovo mjesto na tržištu rada - napisao je Mrsić na Facebooku. 

Vladi je poručio da ako želi poboljšati stanje na tržištu rada, moraju znati da su Mjere aktivne politike zapošljavanja jedan od ključnih stupova politika tržišta rada. 
naveo je i da je nezamislivo da Vlada umjesto da osigurava otvaranje radnih mjesta i potiče zapošljavanje jednostranom odlukom smanjuje sredstva umjesto da ih povećava.

-  Ovo smanjenje sredstava znači ukidanje mjere stručnog osposobljavanja te oduzimanje mogućnosti mladim ljudima koji ulaze na tržište rada da dobiju iskustvo i da se zaposle, odnosno sprečavanje šansi za novo zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih, što znači „stavljanje u ladicu na čekanje 200.000 nezaposlenih građana - smatra Mrsić.

 

Plan Vlade Republike Hrvatske da novac namijenjen za mjere aktivne politike zapošljavanja preusmjeri za isplate...

Posted by Mirando Mrsić on 24. veljače 2016
Komentari (228)
  • PONOVITI ; HZZ ne samo da treba ukinuti sredstva , već treba tu službu i UKINUTI , koga su oni uopšte zaposlili , ako nemaš vezu na ulici ili ispod stola !

    24. 2. 2016,   12:38
  • Osobno me zanima koliko je mladih zaposleno u zadnje četiri godine i to zahvaljujući tim njihovim poticajima? Žalosno je da su mladi morali imati veze da bi mogli stažirat jednu godinu za 1.600,00 kuna na mjesec.

    24. 2. 2016,   12:59
  • Ubiše se mladi od posla i dok ste vi bili na vlasti. Toliko posla da nisi moga odabrat gdje bi radio.

    24. 2. 2016,   13:08