Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlada će europskog povjerenika predložiti nakon ljetne pauze

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Uz predlaganje povjerenika, Vladu u prvim tjednima nakon završetka godišnjih odmora očekuju i pregovori sa sindikatima oko zahtjeva za povećanje plaća, te razgovori oko porezne i mirovinske reforme

Hrvatski kandidat za europskog povjerenika bit će predložen na prvoj sjednici Vlade 22. kolovoza nakon što završe godišnji odmori ministrima i premijeru, piše u četvrtak Jutarnji list.

Ime našeg povjerenika u Europskoj komisiji još se drži u strogoj tajnosti tajnosti a i dalje, piše Jutarnji, najveće šanse ima iskusna HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica. Dnevni list piše da je više izvora iz Vlade i HDZ-a potvrdilo da se u tom smislu ništa nije promijenilo, nego svi očekuju da sam premijer Andrej Plenković to prelomi, iako se ne isključuje ni mogućnost da to na kraju bude i netko drugi, ovisno o resoru o kojem premijer pregovara s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen.

Kako su Jutarnjem rekli u Vladi, na razgovorima s predsjednicom EK-a u Zagrebu premijer Plenković je rekao da Hrvatska ima više dobrih kandidata koji bi mogli preuzeti neki od resora, a budući da Plenković ima dobre odnose s Von der Leyen, u Zagrebu očekuju da će dobiti dobar resor.

Nakon Vlade odmah se s tim imenom ide na Odbor za europske poslove Sabora. Kada to prođe, premijer šalje pismo predsjednici EK-a (rok je do 26. kolovoza), a u procesu saslušanja kandidata u Europskom parlamentu gledaju se resori za koje se možemo izboriti.

S obzirom na to da Hrvatska bolje kotira nego prije pet godina, možemo se dobro pozicionirati i dobiti dobar resor, rekao je za Jutarnji list izvor iz Banskih dvora. 

Uz predlaganje povjerenika, Vladu u prvim tjednima nakon završetka godišnjih odmora očekuju i pregovori sa sindikatima oko zahtjeva za povećanje plaća, te razgovori oko porezne i mirovinske reforme, navodi dnevnik. (tob) 

Komentari (6)
  • Volio mbih da neki od tih objasni narodu od cega se oni tocno toliko odmaraju, svako malo imaju odmor, leti 2vmjeseca, onda nekolko prije bozicnih praznika pa nekolko prije Uskrsa, onda nekolko prije ljeta.Oreskovic je bio u kratko vremena vise na odmoru nego sto je radio a nisu ni ostali puno bolji.Kad nisu na odmoru onda su na nekom tulumu ili derneku tako dani i godine prolaze, drzava tone sve dublje, narod sve siromasniji i bjezi u svijet a politiara njihovih priljepaka sve vise i svima deblji bankovni racune i guze, pa jos im drzava olaca personalne trenere i ostale strucbjake da skidaju kile od teskog rada i smanjuju guze.

    15. 8. 2019,   08:59
  • ovaj hladnokrvni , ko morski pas , njegov zivot pise romane ala "Ralje" dum dum dumd udm i samo melje put za sebe.

    17. 8. 2019,   17:50
  • Najvažnije im je uhljebljivanje u Eu komisiji, toliko o Hrvatskoj vladi.

    15. 8. 2019,   14:46