Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlada će zbog recesije ipak radnicima zamrznuti plaće

None Foto: Jurica Galoić

Ekonomsko vijeće sastat će se 11. veljače. Opet će se raspravljati o pokušaju zamrzavanja plaće. Sindikati od Vladi traže da ne popušta

Ministarstvo financija je zamrzavanje plaća predložilo još u studenome prošle godine. Ipak, Vlada je tada od toga odustala. Hrvatsku je u međuvremenu zahvatila recesija. Vladi stižu brojni prijedlozi rješenja krize. Ekonomsko vijeće sastaje se 11. veljače. Raspravljat će o ponovnom pokušaju zamrzavanja plaće. Sindikati su Vladi već poručili da ne prepusti ekonomistima vođenje ekonomske politike, piše Večernji list.

Komentari (3)
  • Joj, čim ih vidim mi se smuči, može ih biti sram! Baš me zanima kad će sebi opet dignut tu jadnu mizeriju što je dobivaju!!! SRAM VAS MOŽE BITI, LOOOOOOPOOOOOOVIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    6. 2. 2009,   07:03
  • Što se mora - mora se !! Svi u državnoj službi imaju predobre plaće s obzirom koliko rade... Sad kad trebamo sređivat papire za dječiji , porezne prijave,reže ko buldozi, imam osjećaj da sam ušla u šinteraj .... A mi ćemo radit za njih jer su oni obični paraziti ....Nadam se da vlada neće apelirat na privatnike da zamrznu plaće jer oni već jesu u studenom....pa bi sad još mogli i smanjiti....hehehee ...katastrofično ...hehehe

    6. 2. 2009,   09:21
  • Sindikati traže da se vođenje ekonomske politike ne prepušta ekonomskim stručnjacima - ma divota! Naravno da će vlada (kao i dosada) raditi u svoju, a ne opću korist, pa će i sindikalisti - debelo potkoženi za demagogiju i nerad - misliti i dalje da se \"kriza događa nekome drugome\". Ali, za koji mjesec kad na burzi budu tisuće novih/starih nezaposlenih, kad se više ne bude poduzetnicima uopće isplatilo ni održavati proizvodnju - ionako traljavu - kad ovi ostaci ostataka od ekonomije u RH odu u k... - kad počnu socijalni nemiri i kad ne bude bilo više ni članova sindikata, osim valjda sindikata nezaposlenih - onda će se možda nešto i pokušati napraviti. Da li će biti kasno?

    6. 2. 2009,   09:24