Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlada dala jamstvo HC-u da se zaduži 60 milijuna €

None Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Vlada je na svojoj sjednici dala jamstvo Hrvatskim cestama da se zaduže kod Europske investicijske banke. Zajam će biti odobren na 20 godina

Vlada je na sjednici dala jamstva Hrvatskim cestama da se kod Europske investicijske banke zaduže za 60 milijuna eura. Zajam će biti odobren na 20 godina. Tim novcem obnovit će se oko 300 kilometara cesta u Hrvatskoj na 26 dionica.
Ministri su dali i 'zeleno svjetlo' za novo zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj 2010. Uz dosadašnjih 6.000 radnih dozvola, moći će se izdati njih još 928 i to najviše u graditeljstvu, brodogradnji, turizmu i ugostiteljstvu. Na prijedlog ministra gospodarstva Đure Popijača Vera Babić razriješena je s dužnosti državne tajnice. Na upražnjena mjesta državnih tajnika imenovani su Ruđer Friganović, Krešimir Rožman te Ivan Bubić. Dražen Ivanušec imenovan je privremenim predstojnikom Ureda za središnju javnu nabavu Vlade.

KALMETA: SPREMAN SAM ODGOVORITI NA SVA PITANJA 
Saborski zastupnici u petek trebaju raspraviti SDP-ov prijedlog za smjenom ministra prometa Božidara Kalmete. Kalmeta je najavio da će svoju obranu temeljiti na argumentima i činjenicama.
- Spreman sam odgovoriti na sva pitanja. Neću se obračunavati politički, jer mislim da su izbori i predizborna kampanja mjesto za politički obračun - kazao je Kalmeta. Uz njega bi u sabornici trebali biti potpredsjednici Vlade Milinović i Šuker.
- Nećemo dozvoliti SDP-u da raznim makinacijam smjenjuje jednog od uspješnijih ministara - rekao je Milinović.

KOSOR MINISTRIMA: NOSITE DEKLARACIJU O PRAVIMA LJUDI
Povodom Dana ljudskih prava premijerka Jadranka Kosor preporučila je ministrima da uz sebe svaki dan nose deklaraciju o ljudskim pravima kako bi ih poruke iz nje svakodnevno snažile.
- Bilo bi dobro da imate deklaraciju o ljudskim pravima, pa to mogu i najaviti kao svoj dar za blagdane - rekla je Kosor.

Komentari (10)
  • lipo bome, a pricate da smo duzni i bogu i vragu...ono jos 60mil jbt...udari cemo jos jedan harac i povecati pdv i eto ga ccccc

    10. 12. 2009,   18:10
  • sada kalmeta moze ici tj.naj pobegel naj pobegel para mi je v zepu

    10. 12. 2009,   18:57
  • PREKRASNA vijest 60 mil.od toga će banda lopovska ukrasti bar 25mil. tako da će se obnoviti jedno veliko NIŠTA!!Zato ovaj Kalmeta ne da ostavku zna je da će doći novi miliončići!!!

    10. 12. 2009,   17:23