Obavijesti

News

Komentari 72

'Iz slučaja Agrokor svi moramo izvući pouke, tu nema nevinih'

'Iz slučaja Agrokor svi moramo izvući pouke, tu nema nevinih'
9

Premijer se dotaknuo i nagodbe u Agrokoru. Poručio je kako je riječ o velikom postignuću i ogromnom uspjehu svih dionika ovog procesa, ali i Vlade i parlamentarne većine

VIDEO

Nagodba za Agrokor tema je o kojoj je na početku sjednice Vlade govorio premijer Andrej Plenković. Poručio je kako je riječ o velikom postignuću i ogromnom uspjehu svih dionika ovog procesa, ali i Vlade te parlamentarne većine koja je imala hrabrosti iznjedriti zakonski okvir, koji je dao mogućnost kompaniji da financijski preživi. 

Gazdi će uzeti sve: Evo tko će preuzeti vlasništvo Agrokora...
Gazdi će uzeti sve: Evo tko će preuzeti vlasništvo Agrokora...

- Agrokor ima svoju ekonomsku budućnost i mislim da ćemo efekte moći ispravno valorizirati s odmakom. Proces je dovedem do kraja unatoč brojim pokušajima destabilizacije samog procesa i Vlade. Broj inicijativa koji je išao od oporbe je bio pozamašan. No, mi smo pokazali državništvo, političku odgovornost i ozbiljnost. Siguran sam velika većina javnosti može napraviti distinkciju i ozbiljne politike - poručio je premijer. 

Napomenuo je kako iz ovog slučaja moramo izvući pouke te je napomenuo kako je on na vidjelo izvukao mnoge probleme i stvari koje nisu bile dobre u poslovanju u Hrvatskoj te mnoge prakse koje su nedopustive i štetne. Plenković je ponovio da moramo ojačati nadzorne i regulatorne mehanizme svih institucija.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U ovoj priči nema nevinih. Svi moraju podignuti pozornost i budnost da se slične situacije ne događaju - izjavio je.

Uvjeren je i da javnost na kraju vidi što je dobro i tko je imao znanja i odvažnosti provesti proces. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom procesu i dali svoj doprinos uključujući i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić. 

Plenković je prokomentirao činjenicu da Europska komisija nije stala ni na jednu stranu kada je u pitanju granični spor Hrvatske i Slovenije. Smatra da je to dobra, ispravna i  mudra odluka. 

Uzmi lovu i bježi: Todorićeva posljednja prevara prije pada...
Uzmi lovu i bježi: Todorićeva posljednja prevara prije pada...

- To daje novu šansu i odgovornost hrvatskoj i slovensko Vladi, nakon što se formira, za dijalog. Mi smo spremni ponuditi našim slovenskim prijateljima rješenje za granični problem na tragu ideja koje smo iznijeli prije Nove godine - rekao je premijer Plenković. 

Neizbježna tema bila je predaja potpisa za referendume, a koje Ministarstvo uprave treba provjeriti, a nakon toga će se kaže vidjeti što će biti s inicijativama za ocjenu ustavnosti referendumskih pitanja. Ponovio je stav kako referendum nije najbolji način na koji se treba raspravljati o izbornom sustavu.Ponovio je kako su mu neprihvatljive inicijative koje idu za smanjenjem prava zastupnika nacionalnih manjina. 

- Ne vidim niti jedan racionalan razlog zbog kojeg bi se smanjila stečena prava zastupnika nacionalnih manjina. Svako takvo reduciranje znatno bi otežalo naša kontinuirana zalaganja za prava Hrvata u državama gdje su oni manjina - poručio je Plenković. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina