Obavijesti

News

Komentari 13

'Vlada i HDZ pogazili su sva obećanja oko sisačke rafinerije'

'Vlada i HDZ pogazili su sva obećanja oko sisačke rafinerije'
3

Ovo je definitivno najgora vlada u povijesti Hrvatske. Pozivati ih na odgovornost nema nikakvog smisla, pokretati na opozive također jer imaju kupljenu trgovačku većinu u Saboru, kaže Grmoja

VIDEO

Čelnici okupili su se u petak ispred Rafinerije nafte Sisak kako bi upozorili na ponovnu prodaju nacionalnih interesa o kojoj, kako kažu, svi glavni akteri šute, iskazujući potporu sindikatima i zaposlenicima koji se još bore za opstanak proizvodnje u Sisku, te prozivajući Vladu i HDZ da su pogazili sva obećanja da će očuvati tu rafineriju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:09

"Mi nismo promijenili stav kao neki, ne šutimo kao oni koji su rekli da će se povući iz politike ako se ugasi sisačka rafinerija, a oni budu na vlasti. Mislim na župana Žinića, na ministra Marića, na gradonačelnika Velike Gorice, zastupnike HDZ-a, koji su izabrani u ovoj izbornoj jedinici. Oni što smo cijelo vrije tvrdili to se, nažalost, sada provodi. Pod pritiskom MOL-a i Mađarske Vlada je pristala na ucjene, kao i premijer Plenković", poručio je Mostov politički tajnik Nikola Grmoja.

'Da, rafinerija u Sisku stvara gubitke, ali nema novih odluka'
'Da, rafinerija u Sisku stvara gubitke, ali nema novih odluka'

Osudio je najave iz MOL-a o gašenju sisačke rafinerije, a za njihove priče o ulaganjima u riječku rafineriju rekao je kako "svi znamo da se to neće dogoditi".

Pogaženo Plenkovićevo obećanje s Badnjaka 2016. o otkupu Ine

"Kasnije će biti izlika da je transport u Rijeku neisplativ i sva će se nafta preusmjeravati u mađarske  rafinerije. Očito su Vlada i premijer Plenković popustili mađarskim pritiscima, a što je još žalosnije, ono obećanje dano na Badnjak 2016. godine da će se ići u otkup Ine... po tom pitanju ništa se ne događa. Znači, pogazili su sva obećanja", istaknuo je Grmoja.

Saborski zastupnik Miro Bulj podsjetio je kako je prošla vlada pala zbog Ine i dodao kako bi bila minimalna pristojnost Andreja Plenkovića i njegove Vlade bila da podnesu ostavke i idu na izbore kako bi vratili mandat narodu.

'Rafinerija Sisak ne zarađuje, vjerojatno ćemo ju zatvoriti...'
'Rafinerija Sisak ne zarađuje, vjerojatno ćemo ju zatvoriti...'

"Poglavito saborski zastupnici iz ove izborne jedinice, ali i drugi, morali bi se zapitati kome oni sada služe, da li hrvatskom narodu, da li radnicima i nacionalnim interesima na ovom području i cijele Hrvatske, ili služe stranim gospodarima. Mi nemamo što kazati Orbanu jer on brani mađarske interese, ali tko brani interese hrvatskog naroda i nacionalne kompanije kao što je Ina, koju je počeo privatizirati SDP s Linićem, a dovršio HDZ.", rekao je Bulj. 

Sisačko-moslavačka županija devastirana u ratu, a nakon rata od vlada doživjela sve najgore 

Vijećnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije i Mostov koordinator Milan Brigljević kazao je kako je županija doživjela veliku devastaciju u ratu, a poslije rata od raznih vlada doživjela je sve najgore.

Ustvrdio je kako interese stanovnika ove županije više nema tko štititi, jer u posljednje vrijeme dobivaju samo laži. Naveo je primjer nedovršene autoceste prema Sisku, plan prihvata azilanata u Maloj Gorici i druge, te zaključio kako su ovu županiju svi izdali. 

Na molbu novinara da komentira kupovinu izraelskih vojnih zrakoplova F-16, koja je postala upitna, Grmoja je izjavio kako je riječ o još jednoj izdaji.

'Rafinerija Sisak se ne zatvara zbog ekonomije, imam dokaze'
'Rafinerija Sisak se ne zatvara zbog ekonomije, imam dokaze'

"Sva obećanja koja su dali su pogazili, pa tako i kupovinu aviona kojom se ministar Krstičević hvalio kako je to jedan od najboljih poteza ove vlade. Sada imamo situaciju da ono što je dogovoreno ne može se ispoštovati. Znači da za avione koji su trebali biti isporučeni Hrvatskoj SAD ne da zeleno svjetlo. To je pitanje odgovornosti ministra Krstičevića, ali prvenstveno i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji će morati dati odgovore na to pitanje", poručio je.

Obećavali su reforme, a imamo nova uhljebljivanja - ovo je najgora vlada u povijesti RH

"Sve što su obećavali, reformu javne uprave i racionalizacije, mi imamo nova uhljebljivanja", istaknuo je Grmoja.

Vladi je zamjerio i neučinkovitost u povlačenju novca iz EU fondova, te nerješavanje nagomilanih problema u zdravstvu.

"Ovo je definitivno najgora vlada u povijesti Hrvatske. Pozivati ih na odgovornost nema nikakvog smisla, pokretati na opozive također jer imaju kupljenu trgovačku većinu u Saboru", zaključio je Grmoja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...