Obavijesti

News

Komentari 28

Stavili točku na i: DIV je sada i službeno vlasnik Brodosplita

Stavili točku na i: DIV je sada i službeno vlasnik Brodosplita
10

Kupoprodajni ugovor je u ime Vlade i ostalih vlasnika dionica potpisao ministar Vrdoljak, a u ime DIV Brodogradnje predsjednik Uprave Tomislav Debeljak

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Uprave DIV Brodogradnje Tomislav Debeljak i član Uprave DIV-a Darko Pappo potpisali su u četvrtak ugovor o prodaji Brodosplita DIV Brodogradnji. 

Ministar je rekao kako se potpisivanjem stavlja točka na procesu restrukturiranja u brodogradnji koji počeo 2009. godine.

- Ovim se omogućava nastavak brodograđevne industrije u tom brodogradilištu pod upravljanjem privatnog vlasnika, a s druge strane ispunjavamo zadaću prije ulaska u EU - rekao je ministar i dodao kako će završiti u potpunosti kada završe procese u 3. maju i Brodotrogiru.  

Ukupni troškovi restrukturiranja bit će veći od 13 milijardi kuna, a zadnja uplata vlastitog doprinosa DIV-a do preostalih 40 posto vlastitog doprinosa od 414 milijuna kuna mora biti uplaćena do 28. veljače 2018. godine. Kraj restrukturiranja je 2022. godina.

- Prošle su tri godine. Ovo je dokaz da se ne smije odustajati i da se uvijek treba boriti. Ovo je nama početak i sada kreće borba. Sigurni smo u to na koji način riješiti problem i sigurni smo i da će radnici i država biti od pomoći. Uz ugovor i obveze, to je jedna moralna obveza da damo sve od sebe da spasimo Brodosplit. Sigurni smo u uspjeh i da će on doći prije nego se restrukturira - rekao je Debeljak. 

Na pitanje postoji li lista narudžbi, Debeljak je rekao kako je 40 brodova u ponudama te kako imaju kupca za veći broj brodova za kupnju kojih se potpisivanje planira 11. ožujka. Pozvao je ministra da prisustvuje, a o detaljima nije htio. 

Što se koncesijskih naknada tiče ministar je rekao kako će napraviti sve što je moguće da se digne konkurentnost i da se to ne svodi samo na koncesijsku naknadu.  

Nakon potpisivanja ugovor je komentirao i Ozren Matijašević koji je rekao da inzistira na potpisivanju socijalnog sporazuma. 

- Nećemo dopustiti otkaze višku radnika dok se ne potpiše socijalni sporazum - rekao je te dodao kako novima vlasnicima od srca žele da uspije i da Brodosplit ima ružičastiju budućnost.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa