Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlada je dokazala da će učiniti sve da Uljanik gurne u stečaj'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Republika Hrvatska najveći je pojedinačni vlasnik Uljanik i najveći vjerovnik članica Grupe, a sudbina pulskog škvera i tisuće radnika je i dalje u rukama Vlade RH, kaže Miletić

Na službenim stranicama Grada Pule, a nastavno na današnje izvještajno ročište Trgovačkog suda u Pazinu kojim je imenovana nova stečajna upraviteljica za Uljanik, dostavljena je i izjava gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

 „Današnjim imenovanjem nove stečajne upraviteljice za Uljanik, Vlada je konačno jasno dala do znanja da će učiniti sve što je potrebno da Uljanik gurne u stečaj, a radnike pošalje na ulicu. Drugog racionalnog objašnjena za ovu sramotnu odluku naprosto nema.

Jer kako tumačiti činjenicu da je plan dosadašnjeg stečajnog upravitelja s jasnim i konkretnim pretpostavkama za daljnji nastavak brodogradnje u Puli koji je bio prihvatljiv svima – radnicima, sindikatima, investitorima i nama kao lokalnoj samoupravi, Vladi RH nije prihvatljiv?

U PAZINU Smijenili stečajnog upravitelja, odgođeno je ročište za Uljanik

Vlada je očito odlučila ignorirati jedan dobar i smislen plan te razriješiti dosadašnjeg stečajnog upravitelja i brže bolje pronaći bilo kakav pravni način koji će označiti konačni kraj Uljanika.

Ovim činom Vlada produžava agoniju ionako već izmučenih radnika i bespotrebno gubi dragocjeno vrijeme. Da se razumijemo, apsolutno podržavamo spas riječkog 3. maja, no sada je sasvim očita intencija Vlade da se novim jamstvom od 150 milijuna kuna riječki škver spasi na štetu Uljanika.  Pitam se zašto naše brodogradilište nema isti tretman? Zar su naši radnici manje vrijedni?

Republika Hrvatska najveći je pojedinačni vlasnik Uljanik i najveći vjerovnik članica Grupe, a sudbina pulskog škvera i tisuće radnika je i dalje u rukama Vlade RH koja je umjesto rješenja, danas odlučila nastaviti igrokaz.

Tako se ozbiljne Vlade kojima je stalo do svojih strateških grana i do radnika jednostavno ne ponašaju!“

Komentari (38)
  • Jos jedan koji svoju nesposobnost kao stranka(IDS), prebaucje na druge.. Srecom to nije SDP..onda ni rijec reka ne bi.. Bio bi sa njima u vladi, jel Mileticu?!

    6. 9. 2019,   17:48
  • Miletiću,upravo suprotno,ti i tvoji iz IDS su upropastili Uljanik.

    6. 9. 2019,   17:37
  • I ja vjerujem da hoće gurnuti u stečaj, ali Ti, jakovčić i flego će te ga sigurno SPASITI. To vas boli, presušiti će pipa koju ste tako dugo zlorabili.

    6. 9. 2019,   17:32