Obavijesti

News

Komentari 12

'Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća'

'Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća'
1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nacrt proračuna ocijenio je kvalitetnim dokumentom u kojemu dominiraju dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu kako je proračun završen te ide na uži kabinet Vlade, a ocjenjujući ga kvalitetnim istaknuo je da se u njemu ističu dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina.

Ministar je nakon konferencije "Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2020." rekao da je Vlada u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije, uspjela ostvariti plus u proračunu, a uz sve to riješiti neke teške zaostale probleme iz razdoblja tranzicije.

- Unatoč takvim izdacima Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća, mirovina, plaća u javnom i državnom sektoru, koje je s ovom posljednjom najavom povećanja od 6,12 posto prešlo 18 posto. Ako tome pridodamo poreznu osnovicu, praktički govorimo, nakon 20 godina, o prvoj Vladi koja ne samo da podiže plaće nego ih podiže značajno - istaknuo je.

Božinović  je nacrt proračuna ocijenio kvalitetnim dokumentom u kojemu dominiraju dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina, što je na tragu kontinuiranog djelovanja Vlade koja je u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije.
Vlada, dodao je, radi ozbiljan posao iza kojeg stoje konkretni i mjerljivi rezultati i ne bavimo se parolama niti pr-om. Ustvrdio je da zbog toga postoje sve pretpostavke, iako je posao težak, da se on dovrši na zadovoljstvo sviju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odabir scenarija prepuštam onima koji se tim scenarijima brinu - kazao je upitan što misli kako će Vlada nastaviti djelovati s obzirom na stanje u koaliciji.

Naglasio je kako su Vladi na prvom mjestu interesi Hrvatske i njenih građana. 

HDZ i HNS razgovaraju jer je dijalog osnova svega, ustvrdio je Božinović rekavši da je stranku dijalog i vodio proteklih godina.

- Ovo je Vlada koja je stvarno bila otvorena za dijalog i s koalicijskim i sa socijalnim partnerima. Uvijek smo spremni za ono što je važno za političku stranku i opciju. To znači da bude spremna donositi najbolja rješenja kada su u pitanju gospodarski razvoj i stabilnost države, ali i politički izazovi - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda