Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlada kreće s isplatom regresa državnim i javnim službenicima

Regresi državnim i javnim službenicima i namještenicima će se isplatiti, a osobama koje imaju ovrhu na plaći se mogu isplatiti u gotovini, priopćeno je u srijedu iz Vlade

Iz Vlade je najavljeno da će se u četvrtak sa Sindikatom državnih službenika i namještenika  potpisati dodatak Kolektivnog ugovora kojim se postojeći produžuje do potpisivanja novog.

Kao što je bilo najavljeno, Vlada Republike Hrvatske kreće s isplatom regresa državnim i javnim službenicima i namještenicima, kaže priopćenje.

U razgovoru sa sindikalnim predstavnicima pokazalo se da velik broj državnih i javnih službenika te državnih i javnih namještenika ima ovrhu na plaći pa, sukladno svim pozitivnim zakonskim propisima, imaju mogućnost da se što prije jave poslodavcima i dogovore način isplate regresa.

Vlada Republike Hrvatske i Sindikat državnih službenika i namještenika dogovorili su za sutra, 28. srpnja 2016., potpisivanje dodatka Kolektivnog ugovora kojim se tekst postojećeg produžuje za godinu dana, budući da isti istječe 1. kolovoza, odnosno, ugovor će vrijediti do potpisivanja novog. 

Vlada će nastaviti pregovore sa sindikatima te smatra, a s tom je namjerom i postignut dogovor oko isplate prava iz Kolektivnog ugovora, da ona ne smiju biti predmet politiziranja, kaže se u priopćenju iz Vlade RH.

Komentari (45)
  • Pa u zdravstu isplacen prije 17 dana

    28. 7. 2016,   06:48
  • Da je frajer isplatio bi regres i zaposlenima u privatnom sektoru.:)

    28. 7. 2016,   08:08
  • Hahahaha!Skočili mediokriteti u napad!Pa tolko oni saborski zastupnici troše dnevno!Samo naprijed Tim!Nema opasnosti!Ovi kreteni nikad neće sastaviti večinu!

    28. 7. 2016,   12:02