Obavijesti

News

Komentari 2

Vlada krši dogovore: Još ništa od regresa za policiju

Vlada krši dogovore: Još ništa od regresa za policiju
1

Sindikat policije Hrvatske će policajce pozvati da tuže državu. Teško zarađen regres država im još nije isplatila, niti žele reći kada će i hoće li uopće

VIDEO

Prema kolektivnom ugovoru nagradu za godišnji odmor, regres, MUP svojim zaposlenicima treba isplatiti prije odlaska na godišnji odmor. Prethodnih godina regres su dobivali svi policajci do 30. lipnja ili najkasnije s isplatom plaće za lipanj, početkom srpnja. Ovo ljeto policajci bi mogli ostati bez regresa. Za njih novaca trenutno - nema!
- Plaćaju nas sve manje, a radimo sve više. Traže od nas da smo na raspolaganju 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, većina od nas ne zna hoće li imati slobodan vikend, umjesto plaćanja prekovremenih sati tjeraju nas na slobodne dane. Već su nam smanjili plaću za šest posto. Obećali su da će se držati dogovora, da će nam na vrijeme isplaćivati regres, jubilarne nagrade, božićnice.... Lagali su nas. Sad će javnost graknuti kako mi barem dobivamo nešto, ali svatko tko je ikada okusio policijski posao barem jednu noć, zna kako je to krvavo zarađen novac. Dajte nam tih 1200 kuna regresa, nama je to cijelo bogatstvo - mole policajci. Razgovarali smo s njih 30-ak. Razočarani su i ogorčeni što, kako kažu, od njih u ovoj državi svi rade budale i pljuju po njima: od kriminalaca na cesti, do Vlade.
- Mogli su nas, onako ljudski, obavijestiti da nema novaca za regres, da će ga isplatiti u 8., 12. mjesecu,bilo kada, ali da se drže riječi i da se prema nama ponašaju kao prema ljudima, a ne kao prema smeću - ogorčeni su policajci. Jedan od njih još ne zna kako će djetetu reći da nema novaca za obećanih pet dana mora. Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, čija je većina članova na šefovskim pozicijama u policiji, za sada o tome šuti. Kratko se priopćenjem oglasio Sindikat policije Hrvatske (SPH). Do petka 17. srpnja ministru Šukeru dali su rok da isplati regres. Petak je došao, regresa nema. Glasnogovornica ministra Šukera, Sanja Bach kaže da će nam odgovoriti kada će nam imati što reći. Nervozna je na naša učestala pitanja o isplatama policajcima. U SPH kažu, a to su najavili i resornom ministru Tomislavu Karamarku, da će policajce pozvati da pismeno zatraže regres. Ako ga nakon zahtjeva ne dobiju od roku dana, državi prijeti novi val policijskih tužbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora