Obavijesti

News

Komentari 50

Vlada: Marićeva ostavka nije bila iznenađenje za Plenkovića

Vlada: Marićeva ostavka nije bila iznenađenje za Plenkovića

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je kasnije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju...

VIDEO

Ostavka ministra državne imovine Gorana Marića rezultat je razgovora između premijera Andreja Plenkovića i Gorana Marića od prije nekoliko dana i nije iznenađenje, priopćeno je u ponedjeljak iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je kasnije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju.

Marić je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra državne imovine u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati. 

"Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima dodavši kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

U pisanoj ostavci koju je uputio Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine" i njega kao ministra.

"Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine", navodi Marić u ostavci.

"Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnim", poručio je Marić.

Marića su mediji sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova i zemljišta te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon otkrića portala Index o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. (vkm)

Plenković će odlučiti hoće li ukinuti Ministarstvo

Zvonimir Frka-Petešić rekao je kako će i premijer u sljedećim danima odlučiti i o tome hoće li ukinuti Ministarstvo državne imovine, a o imenu novog ministra će premijer sam obavijestiti javnost kad sve bude gotovo. 

Predstojnik premijerovog ureda je rekao da misli da građane ne zanima toliko tko daje ostavke, već što radi Vlada i kaže da ne zna kad su Plenković i Marić zadnji put pričali. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a