Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlada mora doći s rješenjima i za isplatu plaća za kolovoz'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Govoreći o planu restrukturiranja Uljanika, Šoljić je ocijenio kako su konzultanti dobro plaćeni, a da su uprava Uljanik grupe i lokalna samouprava "očito prodavali maglu" kako taj plan osigurava opstojnost

Hrvatska Vlada mora u četvrtak, na sjednicu u Pulu, doći s rješenjima, među ostalim i za isplatu plaća za kolovoz, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u 3. maju Juraj Šoljić.

Sjednica Sindikalnog odbora, koji okuplja sve sindikate u 3. maju, održana je u ponedjeljak ujutro, a u utorak ili u srijedu, uoči Vladine sjednice o brodogradnji, još jednom će se sastati i Krizni stožer za 3. maj, rekao je Šoljić. 

 Podružnica SMH u 3. maju zatražit će i potporu kolega iz regije i drugih županija.

Govoreći o planu restrukturiranja Uljanika, Šoljić je ocijenio kako su konzultanti dobro plaćeni, a da su uprava Uljanik grupe i lokalna samouprava "očito prodavali maglu" kako taj plan osigurava opstojnost i riječkog 3. maja i pulskog Uljanika.

Stječe se dojam kao da su znali da taj program neće proći, izjavio je.

Sindikalni odbor za opstojnost 3. maja, kao i Krizni stožer za 3. maj traže isplatu plaća za kolovoz, vraćanje pozajmice od 523 milijuna kuna, koju je 3. maj dao Uljaniku, s što bi omogućilo nabavku materijala i nastavak proizvodnje u riječkom brodogradilištu. Traže smjenu i imenovanje krizne uprave te izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe.

Povjerenica Europske komisije (EK) za tržišno natjecanje Margrethe Vestager izjavila je u petak u Zagrebu kako ne može odrediti krajnji rok kada je u pitanju odluka o planu restrukturiranja za Uljanik, koji je Vlada predala komisiji. Što se tiče Uljanik grupe, poručila je da Europska komisija želi vidjeti plan restrukturiranja koji će omogućiti generiranje dobiti i održivost kompanije u budućnosti, vodeći računa o fiskalnoj izloženosti države.

Komentari (15)
  • Neće moći ove noći više,odite radit u Međimurje,zovu Vas,ima posla,a za one što neće otići otvorite pučku kuhinju i hranite ih dok se ne snađu,pa gdje je logika da po svakom izgrađenom brodu se gubi cca 100 milijuna kn,a uprava si dijeli bonuse za uspješno poslovanje,a Vi radnici tj dioničari šutite,haloooo???

    10. 9. 2018,   12:04
  • dali je netko objasnio ovim radnicima da plaću treba zaraditi...neka pokažu što su radili zadnja 3 mjeseca pa neka ih se plati...taj isti sindikat metalaca je šutio za sve ostale željezare..Split..Sisak...kada su ih uništavali ali za brodogradilišta se bore iako su največi gubitaši u povjesti države..očito su sindikalci tamo mogli najbolje živjeti bez rada...

    10. 9. 2018,   12:38
  • Plaće trebate zaraditi.

    10. 9. 2018,   12:05