Obavijesti

News

Komentari 3

Vlada mora prepoznati da je zdravstvo vitalni interes zemlje

Udruga navodi da se obratila predsjedniku i članovima Vlade u povodu nedavnog tragičnog događaja, smrti mladića u Zaprešiću. Kažu da već nekoliko godina upozoravaju na stanje u zdravstvenom sustavu

VIDEO

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je Vladu da prepozna zdravstveni sustav i njegove nositelje kao vitalni interes građana Hrvatske ističući da se problem nedostatka liječnika i narušenog funkcioniranja zdravstvene zaštite tiče svih resora Vlade i svih građana, a oštro je osudila "neprimjerene, neargumentirane i uvredljive" izjave ministra zdravstva upućene bilo kojem liječniku u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Udruga navodi da se obratila predsjedniku i članovima Vlade u povodu nedavnog tragičnog događaja, smrti mladića u Zaprešiću. "Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) već nekoliko godina upozorava na katastrofalne posljedice nebrige za zdravstveni sustav RH, a posebno na nedostatak liječnika i drugog zdravstvenog osoblja. Svakom prilikom smo naglašavali kako će zbog lošeg planiranja u zdravstvu i izostanka ulaganja u ljude sve veći broj liječnika napuštati RH i da uistinu neće imati tko liječiti građane ove zemlje. Sad se taj 'bumerang ignoriranja' počeo vraćati," stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica HUBOL-a  Ada Barić Grgurević i Izvršni odbor. 

"Trenutno stanje posljedica desetljetnog sustavnog ignoriranja struke, glasa onih koji nose zdravstveni sustav, gdje u igri mrkve i batine, batina očito nije donijela rezultate. Zdravstveni sustav RH i zdravstvena zaštita građana RH niti jednoj dosadašnjoj vladi nije bio prioritet. Nudili smo i nudimo rješenja koja su javno dostupna i odmah primjenjiva, a Vas pozivamo da budete Vlada koja prepoznaje i razumije problem zdravstvenog sustava RH i građanima omogućite kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Obraćamo se Vladi RH, a ne Ministarstvu zdravstva jer je problem nedostatka liječnika i narušenog funkcioniranja zdravstvene zaštite u RH problem koji se tiče svih resora Vlade i svih građana RH," ističe HUBOL. 

Svjedoci smo kako se u Hrvatskoj uvijek nađu sredstva kad je riječ o nečemu što je od vitalnog značaja; apeliramo da ova Vlada konačno prepozna zdravstveni sustav RH i njegove nositelje kao vitalni interes građana RH, poručuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Hrvatska udruga bolničkih liječnika oštro osuđuje neprimjerene, neargumentirane i uvredljive izjave ministra zdravstva upućene prema bilo kojem liječniku u hrvatskom zdravstvenom sustavu i ističemo kako svaki liječnik u hrvatskom zdravstvenom sustavu predstavlja njegov značaj i vrijednost u trenucima kada u hrvatskom zdravstvenom sustavu nedostaje između 2000 i 4000 liječnika specijalista," stoji u priopćenju upućenom medijima u srijedu.

Predsjednica udruge napominje da je HUBOL apolitična stručna udruga koja broji preko 2500 članova, da je uvijek je davala kritike i djelovala konstruktivno te branila stavove i interese bolničkih liječnika. Poziva Vladu na suradnju i da od rujna konstruktivno krenu u poboljšanje zdravstvenog sustava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.