Obavijesti

News

Komentari 66

Vlada nas opet zadužila da bi pokrila dugove brodogradilišta

Vlada nas opet zadužila da bi pokrila dugove brodogradilišta
4

Uz to, Vlada je odlučila u hitnu proceduru poslati zakon kojim će se bez uporabne dozvole moći prodavati građevine. Cilj tog zakona je da se olakša poslovanje

VIDEO

Vlada je u četvrtak u hitnu saborsku proceduru poslala prijedlog izmjene zakona o prostornom uređenju i gradnji kojim će se objekti upisani u zemljišne knjige bez uporabne dozvole ili drugog dokumenta moći prodavati. Cilj tog zakona bi bio da se dinamizira tržište nekretnina i da se ljudima olakša poslovanje. 

- Od osmog mjeseca prošle godine tržište nekretnina je zablokirano i to se vidi po prometu. To je pitanje zakonodavnog okvira, a to će u praksi značiti da ako je netko upisan u zemljišne knjige može trgovati svojom nekretninom, neovisno o tome što je bio razlog upisa u zemljišne knjige - rekao je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Na pitanje gdje je najviše ilegalnih objekata, Vrdoljak kaže kako se po zahtjevima koji su predani da zaključiti da ih je nešto više u Dalmaciji iako vjeruje da ih ima jako puno po Slavoniji. 

U narednih šest mjeseci bi se pak trebao konkretizirati zakon kojim bi se legalizirali poljoprivredni objekti.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cirka 150.000 objekata danas u Hrvatskoj su prostori u kojima se nalaze svinje i ne vjerujem da je većina njih legalna, a dobar dio njih treba urediti ovim postojećim zakonom - rekao je Vrdoljak.     

Linić: Kredit za otplatu dugova brodogradilišta je povoljniji nego prije

Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila i podići kredit u ukupnom iznosu od 1,8 milijardi kuna kod Credit Suisse International i to da bi otplaćivala dugove Brodograđevne industrije 3. maj d.d.. Brodotrogir d.d i Brodosplit-Brodogradilišta d.o.o. 

Naime, Vlada mora ispoštovati obveze isplate prvih dospjelih kredita brodogradilišta za koje je bila jamac, sve dok traje postupak restrukturiranja brodogradilišta. Ministar financija Slavko Linić tvrdi da je kredit povoljniji nego ranije.

- Sve te obveze ulaze u javni dug. Uvjeti su dvije godine počeka i četiri godine otplate, a kamata je povoljnija i plaća se godišnje na preostali iznos glavnice - rekao je Linić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina