Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlada osniva povjerenstva za praćenje bure i kiše'

None Foto: S.Zinaja

Zoran Milanović osnivanje Povjerenstva za procjenu rasta cijena smatra smiješnim, jer se one u Hrvatskoj mijenjaju kao i smjena kiše i bure

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uputio je oštru kritiku Vladi zbog sve lošije ekonomske situacije u državi. Osnivanje Povjerenstva za procjenu rasta cijena Milanović je sarkastično usporedio s "povjerenstvom za praćenje bure i kiše".
 - Ako nam treba povjerenstvo, onda nam treba povjerenstvo za zaštitu od bure i za uklanjanje s kiše. To je posao Vlade. Posao Vlade je da vodi ekonomsku politiku, da ima viziju i da se ne bavi analizom, što vidimo ovih dana, nego da se bavi onime što je posao političara, a to je rješavanje problema. Za analizu imamo puno stručnije ljude. Za analizu smo u krajnjoj liniji imali zadnjih godinu dana i tu se očito od strane Vlade nije radilo ništa", proziva Milanović.
SDP smatra da je sramotno krivnju za poskupljenja svaliti na HNB i gradonačelnike. Problemi Hrvatske ne mogu se uspoređivati sa zemljama EU gdje je rast plaća jednak kao i inflacija, dok kod nas raste inflacija, a plaće stagniraju. Na pitanje o prosvjedima sindikata, Milanović je izjavio da će ih svakako podržati.

Komentari (32)
  • aj lavju maksimalno ja tebe,,,ali po toj računici je 70 % glasalo protiv sdp-a a to nije baš većina

    22. 1. 2008,   17:26
  • ..a da SDP osnuje povjerenstvo za praćenje budalastih izjava Zokija?Ili da ga smjene dok stranku nije vratio na 5% koliko su imali početkom 90-tih..

    22. 1. 2008,   17:34
  • Ljubavi, pa što nisam to već objašnjavala... samo 34 posto ljudi je glasalo za HDZ, ostali nisu... Jel sada ti to ne znaš da je 34 manje od 66...

    22. 1. 2008,   16:38