Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vladajuća većina je stabilna, cijeli dan je imala 76 ruku'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branko Bačić nakon završetka saborske sjednice ustvrdio da je vladajuća većina stabilna, s obzirom da je oporba uzalud pokušala srušiti kvorum na glasanju o mirovinskoj reformi.

"Vladajuća većina cijeli je dan imala 76 ruku. Gospodin Milijan Brkić je bolestan i nije mogao biti na glasovanju, a svi drugi članovi vladajuće većine cijeli dan su bili u Saboru", poručio je Bačić.

"Točno je da su još trojica zastupnika koji izvorno nisu dio vladajuće većine bili nazočni u sabornici kada je oporba napustila sabornicu - Zdravko Ronko, Mario Habek i Silvano Hrelja, i u tom trenutku smo imali 79 ruku", pojasnio je.

Prelaske pojedinih zastupnika iz jednog kluba u drugi Bačić nije želio komentirati rekavši samo da ti prelasci govore i o stranci koju pojedini zastupnik napušta i neslaganju s njom.

'Bitno je da su moji zastupnici u HDZ-u sigurni i stabilni'

"Bilo jedan, dva, tri ili četiri zastupnika koji prelaze iz jednog kluba u drugi, što se tiče vladajuće većine to nema nikakvog utjecaja jer je većina stabilna", uvjerava čelnik Kluba HDZ-a.

Kaže da razmišlja samo o 77 ruku koje vladajuća većina ima, a ako se neki zastupnik priključi na nekom projektu, što se događalo i prije nego što su počela pretrčavanja iz kluba u klub, tada vladajuća većina dobije još nekoliko ruku.

"Pretrčavanja ne bih komentirao, bitno je da su moji zastupnici u HDZ-u sigurni i stabilni", kaže Bačić.

Unatoč odlasku zastupnika na dvotjednu stanku zadovoljan je učinjenim jer, tvrdi, malo koji Sabor ima takav ritam rada, što se vrlo jednostavno može provjeriti po broju zakona i akata koje donosi.

"Izvršavamo sve zakone i projekte koje Vlada upućuje u Hrvatski sabor i do kraja iduće sjednice donijet ćemo sve najvažnije akte - proračun, mirovinsku i zdravstvenu reformu", najavio je Bačić.
 


 

Tema: Upisi na fakultete

Komentari (18)
  • da umres od smijeha.. rvatina Glasnovic i Pupy dizu ruke na istoj strani..lolol

    31. 10. 2018,   17:07
  • U Saboru sve prolazi, dok su saborske ruke u zraku i rame uz rame pupovci, glasnovići, sauche ...

    31. 10. 2018,   17:52
  • Neznam ima li koji parlament u svijetu u kojem se skoro na dnevnoj bazi prelazi iz oporbe u vladajuće..postali smo bosansko-hercegovačka prčija u pravom smislu riječi..doveli su nas do moralnog dna..sram me je gdje živim i da sam mlađi zbrisao bi van bez razmišljanja jer normalan čovjek ovdje nema što tražiti među tom zemljačko-rodijačkom žgadijom..odvratno..

    31. 10. 2018,   19:35