Obavijesti

News

Komentari 19

'Vladajuća većina je stabilna, cijeli dan je imala 76 ruku'

'Vladajuća većina je stabilna, cijeli dan je imala 76 ruku'
1

Branko Bačić nakon završetka saborske sjednice ustvrdio da je vladajuća većina stabilna, s obzirom da je oporba uzalud pokušala srušiti kvorum na glasanju o mirovinskoj reformi.

VIDEO

"Vladajuća većina cijeli je dan imala 76 ruku. Gospodin Milijan Brkić je bolestan i nije mogao biti na glasovanju, a svi drugi članovi vladajuće većine cijeli dan su bili u Saboru", poručio je Bačić.

"Točno je da su još trojica zastupnika koji izvorno nisu dio vladajuće većine bili nazočni u sabornici kada je oporba napustila sabornicu - Zdravko Ronko, Mario Habek i Silvano Hrelja, i u tom trenutku smo imali 79 ruku", pojasnio je.

Prelaske pojedinih zastupnika iz jednog kluba u drugi Bačić nije želio komentirati rekavši samo da ti prelasci govore i o stranci koju pojedini zastupnik napušta i neslaganju s njom.

'Bitno je da su moji zastupnici u HDZ-u sigurni i stabilni'

"Bilo jedan, dva, tri ili četiri zastupnika koji prelaze iz jednog kluba u drugi, što se tiče vladajuće većine to nema nikakvog utjecaja jer je većina stabilna", uvjerava čelnik Kluba HDZ-a.

Kaže da razmišlja samo o 77 ruku koje vladajuća većina ima, a ako se neki zastupnik priključi na nekom projektu, što se događalo i prije nego što su počela pretrčavanja iz kluba u klub, tada vladajuća većina dobije još nekoliko ruku.

"Pretrčavanja ne bih komentirao, bitno je da su moji zastupnici u HDZ-u sigurni i stabilni", kaže Bačić.

Unatoč odlasku zastupnika na dvotjednu stanku zadovoljan je učinjenim jer, tvrdi, malo koji Sabor ima takav ritam rada, što se vrlo jednostavno može provjeriti po broju zakona i akata koje donosi.

"Izvršavamo sve zakone i projekte koje Vlada upućuje u Hrvatski sabor i do kraja iduće sjednice donijet ćemo sve najvažnije akte - proračun, mirovinsku i zdravstvenu reformu", najavio je Bačić.
 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine
KOJI FAKS ODABRATI

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine

Jasno je kako su prednosti privatnih studija višestruke, a ovo su one koje predavači i studenti neprestano ističu. Povezanost sa svijetom rada, više vremena za konzultacije s predavačima, učionice budućnosti...

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!
DRŽAVNI ILI PRIVATNI STUDIJ?

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!

Istraživanje EduCentra pokazalo je kako bi 40 posto ispitanika rado upisalo privatni fakultet kada bi im to dopuštale mogućnosti. Shvaćajući koliko je ulaganje u obrazovanje bitna stavka sve češće biraju privatno obrazovanje...
10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?
ODABIR KARIJERE

10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?

Koje vještine danas najviše traže poslodavci i kako se lakše možete prodati na tržištu rada? Stručnjaci za profesionalno usmjeravanje donose ključne savjete kako odabrati studij i buduću karijeru