Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vladina odluka je ogroman iskorak u pravom smjeru...'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnikizjevio je kako je odluka Vlade o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje "ogroman iskorak na vrlo osjetljivom terenu"

Ne bih to komentirao na bazi dnevne poltike. Za mene je ovo toliko potreban iskorak koji smo inicirali i tražili iz Grada Vukovara, i njegovi začeci su u Vukovaru, rekao je Penava. 

- Po mojem dubokom uvjerenju, taj iskorak, u smislu očuvanja vrijednosti Domovinskog rata, radi toliko željeni i očekivani pomak u smislu učvršćivanja tih vrijednosti i obilježavanja Vukovara kao središnje točke u stvaranju Republike Hrvatske, izjavio je Penava za HRT.

PLENKOVIĆ GA PREDSTAVIO Imamo novi kalendar blagdana, 18. studenog je 'Dan sjećanja'

Podsjetio je kako smo nedavno svjedočili objavi podatka da je u Vukovaru poginulo 2717 branitelja, dragovoljaca i građana.

- To je točka pred kojom se moramo nakloniti jer nijedan naklon nije dovoljno dubok da iskažemo svoje poštovanje. Bez trunke dileme, ovo je iskorak u pravom smjeru, ocijenio je Penava.

Komentari (7)
  • Ogroman iskorak je povećati minimalac na 6000, vratiti vanjski dug, imati svoju banku, ponovno revitalizirati poljoprivredu... to je ogroman iskorak, ne izmišljanje praznika 😂

    10. 10. 2019,   16:25
  • eee penava,ušutkaa te plenky nebitnim a glavno se neće rišit...nikada...

    10. 10. 2019,   17:08
  • Je, ogroman...počeli se autobusi iz Irske vraćati u Slavoniju i Vukovar?

    11. 10. 2019,   00:36