Obavijesti

News

Komentari 7

Vladina reforma: Zna li Kosorica kamo nas vodi?

Vladina reforma: Zna li Kosorica kamo nas vodi?
1

Čelnik HNS-a Radimir Čačić uvjeren je da zemlja tone u ponor. Mjere nisu loše, kaže Čačić, ali je uvjeren da ih premijerka Kosor ne može provesti

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović najavio je da će dobro razmotriti sadržaj i kvalitetu premijerkinih mjera za gospodarski oporavak.
- Ne bih želio da se teret krize ponovno prebaci na leđa najsiromašnijih. Tu ću biti jako osjetljiv - izjavio je. Ekonomisti i oporba ne vide mjere kojima će se pokrenuti proizvodnja, potaknuti izvoz i otvoriti radna mjesta.
Predsjedniku se na prvi pogled čini da su predstavljene mjere na razini opće poruke, koja traži razradu. Radimir Čačić (HNS) i Damir Kajin (IDS) sasuli su mnogo kritika, a slažu se kako je Vlada novim gospodarskim mjerama napokon priznala da je zemlju dovela do ponora.
- Ako želiš biti siguran da si na pravom putu da ne učiniš ništa, zadaj si sve - opisao je Čačić pravilo prema kojem se ponaša Vlada. Osvrnuo se na teze premijerke Kosor da su za gospodarski rast i razvoj odgovorni svi.  
- Petnaest ljudi koji očito glupo troše naš novac nekontrolirano i nekompetentno oni nisu odgovorni. Odgovornost je opća - ironičan je Čačić.
Napominje da ovoj zemlji ne trebaju obećanja i lista želja nego konkretni projekti s konkretnim rokovima. Demagogija i obmana, ističe, neće nas odvesti u bolju budućnost. Kajin je uvjeren da će mjere dodatno pogoditi već osiromašen narod, ali i lokalnu samoupravu. Smatra i da je to HDZ-ov izborni program kako bi neutralizirao štetu zbog Registra branitelja te reakcija na istupe predsjednika Ive Josipovića u BiH. Ekonomski stručnjak Gordan Maras (SDP) kazao je da je premijerka mjerama željela stvoriti dojam da zna kamo vodi zemlju, ali u biti ne može riješiti probleme koje je velikim dijelom njezina Vlada uzrokovala. Njegov kolega Ljubo Jurčić upozorava da Vlada i dalje ne nudi odgovore na pitanja od čega ćemo živjeti i vraćati dugove te što ćemo raditi. 
- Njiva je zarasla u korov, njega ćemo očistiti, ali još ne znamo što ćemo saditi - slikovito je realnost opisao Jurčić. Dok se javnost bavi mjerama, neprimjetno je prošla vijest o rastu cijena goriva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor