Obavijesti

News

Komentari 107

Vlak jurio 120 km/h, a vozač busa je odlučio - zaobići rampu

Vlak jurio 120 km/h, a vozač busa je odlučio -  zaobići rampu
1

Nevjerojatna scena dolazi iz Vođinaca. Srećom, bus je uspio sići s tračnica na vrijeme, ali je nevjerojatna činjenica da se vozač busa uopće odlučio na takav potez koji je mogao imati kobne posljedice

VIDEO

Nevjerojatnu scenu snimio je strojovođa Hrvatskih željeznica. Naime, on je snimao pokusnu vožnju vlaka koji je jurio 120 km/h i u trenutku dok se vlak približavao željezničkom prijelazu u Vođincima, između Vinkovaca i Đakova, vidi se kako rampu lagano zaobilazi  - putnički autobus!

Srećom, bus je uspio sići s tračnica na vrijeme, ali je nevjerojatna činjenica da se vozač busa uopće odlučio na takav potez koji je mogao imati kobne posljedice.  

- Zamalo bliski susret sa autobusom na pokusnoj vožnji. Majmun zaobilazi polubranike u Vođincima, a mi jurimo oko 120 km/h - objavljeno je uz video na Facebook grupi Željeznička priča.

Objava na Facebooku izazvala je salve komentara, koji ne mogu vjerovati da je netko u stanju tako riskirati svoje i tuđe živote, te su strojovođu pozvali da odmah prijavi sve policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pod obavezno prijaviti policiji, video snimku priložiti i nadam se da više neće voziti autobus jer takvima nije mjesto na tom poslu.
Uz sve dosad viđeno i dosadašnje nesreće zbog glupih postupaka pojedinaca ovaj je nadmašio sve, nadam se da nije bilo ljudi u autobusu - stoji u jednom komentaru, koji je ujedno i jedan od najpristojnijih. Naime, gotovo su svi uzeli vozača autobusa uzela 'na zub' i 'počastili' ga brojnim uvredama.

HŽ: Prijavit ćemo slučaj policiji

Kako doznajemo iz PU vukovarsko-srijemske, ovaj incident još nije prijavljen.

- Što se tiče konkretnog slučaja incident se dogodio tijekom probne vožnje dizel-motornog vlaka. U takvim slučajevima strojovođe prijavljuju incident, a HŽ Putnički prijevoz prijavu šalje nadležnoj policijskoj upravi. Tako će se postupiti i u navedenom slučaju - stoji u odgovoru HŽ Putničkog prijevoza.

- HŽ Putnički prijevoz ovim putem apelira na sve sudionike u cestovnom prijevozu na oprez prilikom prelaska preko željezničko-cestovnih prijelaza. Nepoštivanje signalizacije dovodi do ugrožavanja sigurnosti u željezničkom i cestovnom prometu, čime neoprezni vozači ugrožavaju strojovođe, putnike u vlaku, svoje suputnike i sebe osobno - navode u HŽ-u.

Kako neslužbeno doznajemo, HŽ godišnje ima i po 500 prijava za slomljene branike ili polubranike. Lome ih nesavjesni vozači koji prelaze prugu unatoč svjetlosnim i zvučnim upozorenjima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag