Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Promrzli putnici iz nagibnog vlaka napokon stigli u Zagreb

None Foto: Martina Popovčić/Pixsell 20

Vlak koji je putovao prema Zagrebu zapeo je u utorak oko 11 sati između Zrmanje i Malovana. Po putnike je krenuo zamjenski vlak, no i taj se pokvario kod Plaškog

Putnici koji su prije skoro 12 sati krenuli vlakom iz Splita za Zagreb konačno su stigli na odredište. Kako piše Jutarnji list, jednom od putnika je navodno pozlilo po dolasku na zagrebački Glavni kolodvor.

Iz -a su priopćili kako su zbog iskakanja vlaka iz tračnica morali otkazati dva noćna vlaka broj 824 i 825 za Split i Zagreb. Ispričavaju se svim putnicima zbog poteškoća na putovanju. 

Nagibni vlak koji je u utorak ujutro iz Splita krenuo prema Zagrebu oko 11 sati je stao na području između Zrmanje i Malovana jer mu je iskočila osovina. Srećom, vlak nije sletio s tračnica.

U nesreći nagibnog vlaka nitko se nije ozlijedio. Uz ostale putnike u nagibnom vlaku je bila i ukrajinska reprezentacija futsala. Za putnike su organizirali prijevoz vlakovima koji su već krenuli prema mjestu nesreće, a jedino su reprezentativci autobusom krenuli prema Gračacu te autocestom prema Zagrebu. 

No i zamjenski vlak koji je krenuo po putnike pokvario se kod Plaškog nedaleko Karlovca. Nakon čekanja, po pokvareni zamjenski vlak stigla je lokomotiva te su putnici napokon krenuli prema Zagrebu, ali bez grijanja, piše Jutarnji list. Putnici su na zagrebački Glavni kolodvor, prema prvom scenariju, trebali stići još oko 18.30 sati.

- Evo zapeli smo u snijegu, no nije ništa strašno. Osoblje je ljubazno i objasnili su nam da čekamo nagibni vlak iz Zagreba koji će nakon što putnike ostavi u Splitu preuzeti nas. Nemoguće je po ovom vremenu popravljati vlak s kojim smo izletjeli iz tračnica. Nije bilo strašno i jedva smo i osjetili da se nešto događa. Ima puno snježnih nanosa pa nije ni čudo da se ovo dogodilo jer takvo je vrijeme šta ćete. Atmosfera u vlaku je dobra, nema panike nit ozlijeđenih. Sad nema druge nego da pričekamo - javio nam se odmah nakon nesreće Ozren Matijašević predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

Matijašević se kasnije iz Plaškog javio i u vijesti RTL-a te istaknuo kako su im iz Zagreba poslali vlak kojemu je bio pokvaren motor. Smatra da je to neodgovorno od HŽ-a. Ističe kako su u Plaškom na cičoj zimi čekali pomoć te se nada da će ubrzo stići u Zagreb.

- Među putnicima je i jedan srčani bolesnik kojeg smo brzo sklonili sa zime te apeliram da nas u Zagrebu dočeka Hitna pomoć - rekao je Matijašević.

Komentari (49)
  • Ha, ha, cijeli život će pamtiti ovaj izlet u hrvatsku ... dođu jednom u 100 godina, u Split, izgube, i onda još ih snijeg zamete , ha, ha ...

    7. 2. 2012,   12:26
  • e sad će hrvatska biti sigurno diskvalificirana

    7. 2. 2012,   12:31
  • Neka traže pomoć od Azerbajdžana . Možda im vrate uslugu za puštenu utakmicu .

    7. 2. 2012,   12:21