Obavijesti

News

Komentari 49

Promrzli putnici iz nagibnog vlaka napokon stigli u Zagreb

Promrzli putnici iz nagibnog vlaka napokon stigli u Zagreb
20

Vlak koji je putovao prema Zagrebu zapeo je u utorak oko 11 sati između Zrmanje i Malovana. Po putnike je krenuo zamjenski vlak, no i taj se pokvario kod Plaškog

VIDEO

Putnici koji su prije skoro 12 sati krenuli vlakom iz Splita za Zagreb konačno su stigli na odredište. Kako piše Jutarnji list, jednom od putnika je navodno pozlilo po dolasku na zagrebački Glavni kolodvor.

Iz -a su priopćili kako su zbog iskakanja vlaka iz tračnica morali otkazati dva noćna vlaka broj 824 i 825 za Split i Zagreb. Ispričavaju se svim putnicima zbog poteškoća na putovanju. 

Nagibni vlak koji je u utorak ujutro iz Splita krenuo prema Zagrebu oko 11 sati je stao na području između Zrmanje i Malovana jer mu je iskočila osovina. Srećom, vlak nije sletio s tračnica.

U nesreći nagibnog vlaka nitko se nije ozlijedio. Uz ostale putnike u nagibnom vlaku je bila i ukrajinska reprezentacija futsala. Za putnike su organizirali prijevoz vlakovima koji su već krenuli prema mjestu nesreće, a jedino su reprezentativci autobusom krenuli prema Gračacu te autocestom prema Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No i zamjenski vlak koji je krenuo po putnike pokvario se kod Plaškog nedaleko Karlovca. Nakon čekanja, po pokvareni zamjenski vlak stigla je lokomotiva te su putnici napokon krenuli prema Zagrebu, ali bez grijanja, piše Jutarnji list. Putnici su na zagrebački Glavni kolodvor, prema prvom scenariju, trebali stići još oko 18.30 sati.

- Evo zapeli smo u snijegu, no nije ništa strašno. Osoblje je ljubazno i objasnili su nam da čekamo nagibni vlak iz Zagreba koji će nakon što putnike ostavi u Splitu preuzeti nas. Nemoguće je po ovom vremenu popravljati vlak s kojim smo izletjeli iz tračnica. Nije bilo strašno i jedva smo i osjetili da se nešto događa. Ima puno snježnih nanosa pa nije ni čudo da se ovo dogodilo jer takvo je vrijeme šta ćete. Atmosfera u vlaku je dobra, nema panike nit ozlijeđenih. Sad nema druge nego da pričekamo - javio nam se odmah nakon nesreće Ozren Matijašević predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

Matijašević se kasnije iz Plaškog javio i u vijesti RTL-a te istaknuo kako su im iz Zagreba poslali vlak kojemu je bio pokvaren motor. Smatra da je to neodgovorno od HŽ-a. Ističe kako su u Plaškom na cičoj zimi čekali pomoć te se nada da će ubrzo stići u Zagreb.

- Među putnicima je i jedan srčani bolesnik kojeg smo brzo sklonili sa zime te apeliram da nas u Zagrebu dočeka Hitna pomoć - rekao je Matijašević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag