Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnici napustili pit bula te se vratili kući u Italiju...

None Foto: Ivo Čagalj

Vlasnici pit bula Rija, koji je ubio Stipu Vučića, nisu se imali hrabrosti oprostiti od svog psa te su se vratili u Italiju. Ministarstvo najavljuje kazne

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić naredio je veterinarskoj inspekciji da dodatno provjeri sve pse u Upisniku pasa uprave za veterinarstvo. Zatražio je da se napravi evidencija o napadima i ugrizima pasa. Prve su to mjere nakon što je u subotu pit bul Rio u Solinu ubio Stipu Vučića, koji ga je želio nahraniti.
U ministarstvu ističu da će se ubuduće vjerojatno ići u strože kontrole vlasnika opasnih pasa, a razmotrit će i povećanja kazni za neodgovorne vlasnike. Prema Zakonu o zaštiti životinja, maksimalna kazna za vlasnika psa koji napadne čovjeka iznosi 15.000 kuna. HDZ-ov Andrija Hebrang predložio je da se utvrdi koje su to posebno agresivne pasmine. Želi da se u Hrvatskoj zabrani njihov uzgoj i da se postojeće pse kastrira. Rijovi vlasnici Srđan Mihaljević i Anna Bergome sa četverogodišnjom kćeri su se vratili u Italiju. Nisu imali hrabrosti oprostiti se od svog psa.
- Došli su se odmoriti, a praznici su im se pretvorili u noćnu moru - rekla je Srđanova majka Jelka. Rio se nalazi u solinskoj veterinarskoj stanici. Moraju ga testirati na bjesnoću. Prate promjene u njegovu ponašanju.

Komentari (31)
  • kupiti napravu za ubijanje stoke , pa kad se koji đukac bez brnjice i bez povodca približi bum među oći....

    5. 5. 2008,   19:30
  • nije pas sam kriv nista..vlasnik je kriv,a mozda i djelomicno pokojni gospodin.

    5. 5. 2008,   20:24
  • trea uspavat....i bok

    5. 5. 2008,   18:11