Obavijesti

News

Komentari 60

Vlasnik Montea: Zanijemio sam čuvši za Michelinovu zvjezdicu

Vlasnik Montea: Zanijemio sam čuvši za Michelinovu zvjezdicu
1

VLASNIK JE VEĆ SLAVIO: Prvotno je to bio šok koji se pretvorio u uzbuđenje, pa je uslijedila gomila nekontroliranih emocija. A onda se i slavilo, kaže Danijel Đekić

VIDEO

Kada smo čuli vijest o Michelinovoj nagradi, ljudski da vam kažem, jednostavno sam ostao bez riječi. Prvotno je to bio šok koji se pretvorio u uzbuđenje, zapravo gomila nekontroliranih emocija, nakon čega je uslijedilo slavlje. Veselim glasom priča nam Danijel Đekić, vlasnik rovinjskog restorana Monte koji je prvi u Hrvatskoj dobio Michelinovu zvjezdicu, tu svjetski najprestižniju i najcjenjeniju oznaku za restoran i kuhinju visoke kvalitete.

Ovom nadasve privilegiranom nagradom rovinjski restoran Monte s jednom zvjezdicom ušao je u Michelinovu zlatnu selekciju i ekskluzivni krug od oko dvije tisuće najboljih restorana i kuhinja na svijetu. Restorani, uz jednu, mogu osvojiti dvije ili tri zvjezdice. Oko 400 svjetskih restorana nosi oznake s dvije Michelinove zvjezdice dok je u sami svjetskih vrh s tri zvjezdice uvršteno tek 90-ak najboljih restorana na svijetu.

Michelinovi svjetski i strogi gastro-inspektori odabrane restorane posjećuju u tajnosti, poput svakog gosta, s posebnim osvrtom na kvalitetu sastojaka hrane, vještinu pripreme upotpunjenu začinima i mirisima, do kreativnosti i cijene. Zvjezdicama se ocjenjuju samo najbolje kuhinje i samo jelo pripremljeno i servirano na tanjuru ispred Michelinovih anonimnih ocjenjivača.
Restoran Monte smješten u starogradskoj jezgri Rovinja podno zidina znamenite crkve Svete Ufemije. Svojom dugogodišnjom kvalitetom namirnica i inovativnošću u pripremi hrane restoran Monte doslovce je “očarao” Michelinove gastro-ocjenjivače koji su ga dodjelom zvjezdice uvrstili u elitno članstvo Michelinova svjetskog vodiča vrhunskih restorana i kuhinja. Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić rekao je za 24sata da “dodjela prve Michelinove zvjezdice i preporuka restoranima, predstavlja veliko priznanje za cjelokupni hrvatski turistički sektor i za Hrvatsku u cjelini”.

- Ministarstvo turizma i HTZ stupili su u kontakt s vodstvom Michelina kako bi ih motivirali da prepoznaju Hrvatsku. S obzirom da su kriteriji Michelina vrlo strogi, osim inicijalnog kontakta, nismo imali uvid, niti utjecaj na odabir i selekciju restorana i regija koji se provodio u velikoj tajnosti - pojasnio je Ivičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor