Obavijesti

News

Komentari 19

Vlasnik pitona: 'U šoku sam, dečki su mi bili kao moja djeca'

Vlasnik pitona: 'U šoku sam, dečki su mi bili kao moja djeca'
5

Majka dvojice dječaka, koje je u ponedjeljak zadavio piton, objavila je fotografije dječaka kako čiste terarij. Često su bili kod vlasnika pitona koji je u šoku

VIDEO

Nakon stravične priče o dvojici dječaka koje je u Kanadi, dok su spavali, zadavio odbjegli piton, pojavile su se fotografije djece kako se zabavljaju čisteći veliki terarij. Na Facebooku ih je objavila njihova majka Mandy Trecartin. Fotografije su se pojavile nakon što je policija otkrila da su ubili afričkog pitona. Lešina je prebačena u zoološki vrt, gdje će biti obavljena obdukcija. 

Vlasnik Jean-Claude Savoie u staklenim kavezima u svojoj trgovini u Capbelltonu držao je nepoznat broj velikih gmazova, uključujući pitona, anakondu i nekoliko krokodila. 

Još se ne zna jesu li dječaci možda bili u terariju kada ih je piton napao i ubio dok su spavali. Afrički piton bio je smješten na drugom katu, iznad trgovine. 

Istražuju je li imao posebnu dozvolu za držanje pitona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlasti istražuju je li Savoie imao sve potrebne dozvole za držanje pitona, jer afrički piton nije na popisu egzotičnih životinja koje stanovnici New Brunswicka mogu držati. Otkrili su kako je zmija pobjegla kroz rupu na gornjem dijelu terarija koja je povezana s ventilacijskim otvorom. Izašla je kroz otvor, nakon čega se konstrukcija urušila. 

Na konferenciji za novinare u utorak, ujak dječaka rekao je kako su dan proveli sa sinom vlasnika zmije, te kod njega roštiljali i išli na plivanje.

- Uživali su u životu, posljednji dan proveli su u igri s prijateljem. Igrali su se sa životinjama, ljamama, kozama i konjima. Jean-Claude ih je vozio na traktoru. Toga dana su se odlično proveli  - kazao je ujak. 

''Mislio sam da spavaju, u potpunom sam šoku''

Obitelj dječaka i Savoie družili su se u vrtu i zajedno proveli večer kada su dječaci oko ponoći otišli u krevet u dnevnu sobu. Savoiev sin također je otišao spavati u svoju sobu. Dječake je oko 6.30 ujutro pronašao vlasnik kuće, no mislio je da spavaju. 

- Spavali su. No dugo nisu otvarali oči. Čitavo vrijeme sam mislio da spavaju dok nisam primijetio rupu na stropu. Upalio sam svjetlo i zatekao stravičan prizor. Nije mi jasno kako je to zmija uspjela. U potpunom sam šoku. Bili su mi kao moja vlastita djeca - kazao je Savoie koji je dobar prijatelj s majkom stradalih dječaka.

Nakon tragedije, stanovnici su pokrenuli peticiju kako bi zatvorili trgovinu gmazovima. Za sada je potpisalo oko 185 ljudi. Policija još protiv nikoga nije podigla prijavu, a istraga je u tijeku, piše Daily Mail

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a