Obavijesti

News

Komentari 52

Djeca su stabilno, ali još teško: Hrana nije bila uzrok već plin?

Djeca su stabilno, ali još teško: Hrana nije bila uzrok već plin?
1

Prema riječima Talijana koji je također bio na brodu (na slici gore) svi otrovani spavali su na desnoj strani broda. Vinci je u brodskom toaletu izgubio svijest i pao, a prilikom pada je udario u rub kade i preminuo

VIDEO

Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice, kazala je za HRT nakon teške noći dr. Tanja Kovačević iz splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju.

Više o njihovom stanju bit će riječi na konferenciji za medije najavljenoj za podne u KBC-u.

Pokretanje videa...

00:24

Djeca su jučer dovezena u bolnicu u teškom stanju. Još tijekom utorka liječnici su objavili da su djeci otkazali svi vitalni organi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Djeca su u jako teškom stanju, životno su ugrožena, na respiratoru su oboje - rekla je voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić. Istaknula je kako kod to dvoje djece postoje 'multiorganska zatajenja' te je potvrdila da su oboje djece talijanski državljani - petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica. Pojasnila je i kako su zdravstveni problemi primarno počeli s neurološkim simptomima, no sada su se, kaže, razvili multiorganski simptomi.

'Ovako brza smrt teško može biti od trovanja školjkama...'
'Ovako brza smrt teško može biti od trovanja školjkama...'

- Svi vitalni organi su zatajili, istaknula je dr. Polić dodajući kako je trenutno teško govoriti o uzroku jer se ne znaju detalji onoga što je prethodilo i dovelo do takvog zdravstvenog stanja. 

Pokretanje videa...

01:15

Dežurni liječnik u splitskom kliničkom bolničkom centru Dragan Ledina je kao moguć uzrok zdravstvenih poremećaj pacijenata spomenuo i plin te je rekao da se 'dijelom može isključiti' hrana kao uzrok.

Vlasnik restorana: Žao nam je, cijeli grad čeka nalaze

Da dagnje nisu bile uzrok svjedoči i činjenica da je hvarski restoran, u kojem su ih Talijani pojeli, ipak ponovno otvoren u utorak oko 21 sat, nakon što su inspektori u njemu odradili svoj posao. Vlasnik restorana je za Dnevnik Nove TV izjavio kako su svi u šoku zbog tragedije koja se dogodila. 

Muškarac umro na brodu, dvoje djece i dvoje odraslih u bolnici
Muškarac umro na brodu, dvoje djece i dvoje odraslih u bolnici

- Nadležna inspekcija, odvjetništvo i policija su utvrdili ispravnost naše hrane koju su tu večer konzumirali i drugi gosti, rekao je vlasnik restorana, dodajući da je njemu i osoblju najvažnije da se utvrde sve činjenice.

- Cijeli grad čeka nalaze policije i inspekcije. Svi smo u mislima s ožalošćenima i djecom koja su hospitalizirana, rekao je vlasnik restorana.

O čemu se točno radi pokazat će mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza, a forenzičari iz Zagreba istražit će jesu li turisti otrovani zbog curenja nekog plina iz brodskog sustava, kako se nagađa u medijima. 

'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'
'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'

Inače, o cijelom slučaju javljaju i talijanski mediji. Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s obitelji. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema riječima drugog nastradalog Talijana (na slici gore), svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

Večernji list prenosi njegovu izjavu da je mogući uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za ventilaciju. Uvjeren je da nije u pitanju trovanje hranom, jer djeca gotovo ništa nisu jela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović