Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnik tvrtke Vujić platio Mladićevom sinu 80.000 kn

None Foto: Tanjug 5

Vlasnik tvrtke za koju sumnjaju da financira Ratka Mladića kaže da haškog bjegunca ne poznaje, ali kako je njegovom sinu izradio kartice za tvrtku

Nakon velike akcije potrage za Ratkom Mladićem po Valjevu, neki srbijanski mediji raspisali su o tome kako tvrtka 'Vujić' financira i krije haaškog bjegunca. Žandarmerija je pretresla prostorije tvrtke, ali i kuću vlasnika Vidoja Vujića. Vujića su povezali s Mladićem jer je sklopio ugovor o isplati 800.000 dinara (oko 80.000 kuna) tvrtki 'Impakt', čiji je vlasnik sin Ratka Mladića.
- Došao je čovjek u tvornicu, rekao da se zove Darko Mladić i ponudio izradu kartica za evidenciju ulaska i izlaska radnika. Odmah sam ga pitao je li u rodu s Ratkom, a on je dogovorio da mu je sin - rekao je Vidoje Vujić i dodao da je pristao na posao jer mu se ponuda činila korektnom. Objasnio je da ga nije bilo briga čiji je sin, jer je posao odradio kako su se dogovorili. Nakon toga, potpuno je zaboravio na Darka Mladića sve dok mu ljetos inspekcija nije pokucala na vrata.
- Gledali su svaku sitnicu sve dok nisu našli ugovor s Darkom Mladićem. Kada sam shvatio da se stalno vrte oko nečega što je vrijedno samo 800.000 dinara, znao sam da će biti problema - priča Vujić koji nije bio iznenađen upadom policije u tvornicu prije dva dana. Dodaje da ga je netko iz Zagreba upozorio kako je sumnjiv policiji i tajnim službama.
- Prije dva, tri mjeseca dobio sam jedno pismo iz Zagreba u kojem me anonimna osoba upozorila da upravo iz Zagreba dolaze informacije ne samo da financiram, već i da krijem haaške optuženike. Odmah sam o tome obavijestio tajne službe - objašnjava Vidoje Vujić.

Komentiraj, znaš da želiš!