Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnik zapaljenog Passata je zatvorski stražar u Remetincu

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 3

Volkswagen Passat koji je u utorak izgorio u namjerno podmetnutom požaru u vlasništvu je pravosudnog policajca, zaposlenog kao nadzornika u zagrebačkom Remetincu

Zagrebačka policija u potrazi je za nepoznatim piromanom koji je u utorak u popodnevnim satima zapalio VW Passat, sparkiran na Savskoj Opatovini u naselju Jankomir, piše Jutarnji list.

Automobil je u vlasništvu 46-godišnjeg pravosudnog policajca, nadzornika u zatvoru u Remetincu, pa se odmah nametnulo pitanje je li riječ o odmazdi ili ili poruci zbog prirode posla vlasnika. Naime, očevid je pokazao da je požar na automobilu namjerno izazvan otvorenim plamenom, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 65.000 kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO Volkswagen izgorio u Zagrebu: U požaru nije bilo ozlijeđenih

I dalje u šoku, vlasnik auta je za Jutarnji je kazao da 'ne što bi rekao i da je zgrožen činom'.

- Nikad nisam imao nikakav sukob i trudim se ne ulaziti u sukobe. U ulici nema prolaznika, auto rijetko parkiram na nogostupu jer je uvijek u garaži. A u tom trenutku dijete sam odvezao na trening pa je auto bio na nogostupu desetak minuta. I onda je počelo gorjeti, ispričao je vlasnik. 

Na pitanje je li palež bio poruka da se na nogostupu ne parkira ili mu se pak nešto želi poručiti s obzirom na posao koji radi dugo godina pa ga se i na ulici može vidjeti u službenoj odori, odgovorio je: 'Ne znam. Prije bih rekao da je moj auto slučajna meta nekog prolaznika koji ni sam ne zna što čini'. Kako doznaje Jutarnji, vlasnik automobila radi na zatvorskim posjetima i voditelj je razgovornice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (40)
  • vjerojatno nije za suradnju sa pojedinim gostima ( ili je nekog preveslao )

    5. 4. 2019,   10:48
  • Mafija sused...mafija!

    5. 4. 2019,   11:04
  • Vidim stigla Europa i u RH, mada mi se nimalo ne svidja sto su prvo usvojili najgadnije obicaje :P

    5. 4. 2019,   10:45