Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlast nema sluha za dobrobit građana, odbili su amandmane'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Putem ova 64 amandmana nastojali smo pokriti cijelu Hrvatsku, predlagali smo amandmane od zdravstva do poljoprivrede, od kulture do sporta, od cesta do poduzetnika, ali vladajući su sve redom odbijali

Most nezavisnih list u subotu je prozvao "trenutnu vlast" zbog odbijanja svih amandmana na državni proračun za iduću godinu, ocjenjujući kako su time, kao i praznom sabornicom, pokazali koliko drže do dobrobiti građana.

"Donošenje državnog proračuna trebao bi biti jedan od najvažnijih financijskih, ali i političkih događaja u godini, ali trenutna vlast jasno je odbijanjem amandmana i praznom sabornicom pokazala koliko drži do dobrobiti građana", stoji u priopćenju Mosta.

Ističu da su oni podnijeli 64 amandmana na predloženi proračun - od toga klub Mosta njih 28, a saborski zastupnici 36.

"Putem ova 64 amandmana nastojali smo pokriti cijelu Hrvatsku, predlagali smo amandmane od zdravstva do poljoprivrede, od kulture do sporta, od cesta do poduzetnika, ali vladajući su sve redom odbijali i ponovno pokazali da nemaju sluha za ništa, osim za trgovinu”, poručuju iz Mosta ističući da su ukupni prihodi proračuna za 2019. godinu planirani u iznosu od 136,1 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi veći od prihoda za 4,2 milijarde i planiraju se u iznosu od 140,3 milijardi kuna. 

Među njihovim u petak odbijenim amandmanima u Hrvatskome saboru, navode, niz je onih namijenjenih lokalnim infrastrukturnim projektima koji se obećavaju već godinama, kao i oni usmjereni na dodatna ulaganja u zdravstvu te za djecu i mlade, bolju cestovnu povezanost na brdsko- planinskim područjima, otocima i potpomognutim područja i dr.

Komentari (22)
  • joj Božo ne kakaj više,,kad si sa Hdz-om sjedio na vlasti,sve si zaboravio što si obečao prije dolaska na vlast,,jako si se svojim lažima narodu zamjerio svati već jednom,,i sada sakupljaš političke poene nekom navodnom brigom za narod,,ali što ćeš narod ti više nevjeruje.

    1. 12. 2018,   18:56
  • Ljudi moji izaći će na vidjelo da su imali uistinu dobre amadmane za dobrobit naroda na žalost mnogi će shvatiti da je KASNO !!!

    2. 12. 2018,   07:42
  • Hbg, Božo! Amandmani nisu imali pečat od javnog bilježnika! I kao takvi nisu mogli biti prihvaćeni.:);))

    1. 12. 2018,   23:38