Obavijesti

News

Komentari 181

Vođe oporbe na sastanku u kafiću: "Nismo tu da rušimo"

Vođe oporbe na sastanku u kafiću: "Nismo tu da rušimo"
1

Na naše pitanje hoće li podržati Andreja Plenkovića, odgovorili su da neće. A na pitanje hoće li rušiti Vladu, rekli su kako oni nisu ovdje da ruše nego da grade

VIDEO

Nešto iza 17 sati u praznom kafiću Trezor u skolopu Addiko centra sastali su se Ivan Vrdoljak iz HNS-a i Boris Miletić iz IDS-a. U kafić su ušli zajedno, a kasnije im se pridružio šef SDP-a Davor Bernardić.

Na naše pitanje hoće li podržati Andreja Plenkovića, odgovorili su da neće. A na pitanje hoće li rušiti Vladu, rekli su kako oni nisu ovdje da ruše nego da grade.

No ako netko bude davao prijedlog za nepovjerenje Vladi, njihove stranke bi ga trebale podržati, rekli su nam. 

- Nakon razgovora s HSS-om i HSU-om nastavljamo razgovore u interesu stabilnosti Hrvatske - napisao je na Twitteru Bernardić, koji je objavio i fotografiju sa susreta.

 
Sastali se zbog Grbina?

Predsjednici SDP-a, HNS-a i IDS-a, Davor Bernardić, Ivan Vrdoljak i Boris Miletić sastali su se danas popodne u Zagrebu zbog izjava potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina, doznaje 24sata iz svojih izvora. Naime, Grbin je tijekom dana dao izjavu za jednu televiziju u kojoj je rekao i da "HNS i IDS drže svijeću HDZ-u".

Ta izjava je razljutila prvenstveno Borisa Miletića koji je došao iz Pule isključivo na ovaj sastanak i nakon njega se vratio za Istru, kazao nam je izvor blizak IDS-u.

- Razumijemo mi da su lokalni izbori tu i da se sve koristi, ali nije u redu da se napadamo sada ovako nisko mi koji ćemo sutra biti opet na istoj strani. Boris je nazvao Vrdoljaka s kojim ima odličnu suradnju i s kojim se često čuje i vidi da se nađu s Bernardićem s kojim se išto čuje, ali nije vidio ovako. Na sastanku je lijepo rečeno Bernardiću da je vrijeme da se prestane s međusobnim napadima, koji kreću iz vrha njegove stranke, jer da će isto tako dobiti kontra udarce koji nikome ne trebaju. Također se razgovaralo o situaciji danas i daljnjim potezima - kazao nam je sugovornik blizak vrhu IDS-a.

- Bernardiću sigurno ne treba da podsjetimo ljude kako je dojučer šutio jada je Milanović u kampanji vodio nacionalističku kampanju zbog koje danas imamo krizu i zbog koje nismo na vlasti, kao i da je za to odgovoran SDP - dodaje sugovornik iz IDS-a.

Kako doznajemo, na sastanku je rečeno Bernardiću i da će IDS i HNS biti za smjenu Petrova, kao i Dalić i Marića, ali da neće pomagati HDZ-u u novoj većini, kao ni za Gordana Jandrokovića.

Bernardić je doznajemo otkrio kako njegovi zastupnici iz SDP-a na točki dnevnog reda o Božić Petrovu misle ili biti suzdržani ili izaći iz Sabornice.

- Rečeno mu je jasno da u tom slučaju mora biti spreman na to da ćemo mu ostaviti pitanje zašto štiti čovjeka koji je preko noći okrenuo leđa našoj koaliciji, podržao HDZ dva puta i širio konzervativnu revoluciju - kaže nam naš sugovornik iz oporbe.

U HNS-u nisu bili previše riječiti oko sastanka. Ivan Vrdoljak nam je kratko poručio da je sastanak bio što su svi vidjeli iz fotografija, a da je sve što je imao za reći rekao na današnjoj konferenciji za medije. Davor Bernardić se nije javljao na telefon, kao ni potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.

Doznajemo da je Bernardića zanimalo i kako IDS i HNS misle izaći na iduće izbore, no jasan odgovor nije dobio. No, Express je u aktualnom broju i prije izbijanja krize vlasti otkrio kako u HNS-u misle izaći bez SDP-a s IDS-om.

- Rečeno mu je da se mora analizirati koji je način izlaska najplodonosniji. Nitko ne želi izbore, ali bojim se da su oni na jesen najizgledniji - kaze nas sugovornik iz IDS-a.

Peđa Grbin na naš je upit kako komentira da je on razlog sastanka kratko samo rekao:

- O svakom političaru njegova dijela govore više od riječi. Ne bih komentirao više poteze kolega iz HNS-a i IDS-a - kazao nam je Grbin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je