Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Voda bila visoka 50 metara': Kiša je začepila Pazinsku jamu

None Foto: Ivan Grgat/24sata 7

Od ponoći do jutros pale su znatno manje količine padalina u odnosu na jučerašnji dan pa je došlo do smirivanja situacije. Unatoč tome, most Sv. Jožefa poplavljen je jutros

Uslijed ekstremnih količina oborina koje od petka do nedjelje padale na području Istre, noćas se zaštopala i Pazinska jama, pa je došlo do naglog porasta vodostaja i velike poplave. Nakon što je sinoć voda došla gotovo do razine mosta Sv. Jožefa, jutros i je most u potpunosti poplavljen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je izvijestila speleologinja Saša Bačić, voda je visoka čak 50 metara. Do poplave možda ne bi došlo da voda uz svoj tok nije pokupila mnoštvo smeća, trupaca i granja i time u potpunosti zakačila protok Pazinčice u jamu. 

VAKULA: RUŠIMO REKORDE Kiša potopila Istru, u središtu Pule stablo palo ispred kafića

Ovaj nesvakidašnji događaj privuklo je mnogo mještana na sve dijelove grada, pa su mnogi fotografijama ovjekovječili potop koji se ne vidi toliko često. Voda sigurno otječe, komentirali su mnogi, jer inače bi razina bila još i viša. 

VIDEO: NEVRIJEME U PRIMORJU I ISTRI Snašli se u poplavi: Dvojac je hodao po stolcima usred Rijeke

Nakon što su vodostaji Mirne i Raše jučer nabujali pri čemu je prednjačila Raša s 614 cm, jutros je njen vodostaj iznosio 362 cm, piše Istramet.

Foto: Saša Alex/Istramet Pazinska jama, foto: Saša Alex

Foto: Alen Covacci/Istramet Mirna, foto: Alen Covacci

Foto: Saša Alex/Istramet Pazinska jama, foto: Saša Alex

Komentari (15)
  • Nije kiša začepila Pazinsku jamu, već je voda nanijela raznorazno smeće od granja,drveča, najlon vrečica,itd,itd.

    3. 2. 2019,   14:55
  • Kad je tema voda, odma me prisjeti na poplave. Pitam se što je napravljeno po pitanju izlijevanja rijeka nakon što se voda povuka? Još malo doći će novo vrijeme problema i opet će stradati jadni ljudi.

    3. 2. 2019,   13:33
  • Da Hrvatske vode i političari rade svoj posao ne bi bilo poplava. Koja glupost voda začepila jamu. Začepilo je smeće, grane i otpad koje Hrvatske vode nisu primjereno uklonili.

    3. 2. 2019,   17:00