Obavijesti

News

Komentari 0

Voda i zrak ispravni, probleme može izazivati sumporovodik

Ispitivanjem vode za ljudsku potrošnju u privatnom stambenom objektu i uvidom u rezultate monitoringa vode Grada Zagreba potvrđena je zdravstvena ispravnost vode

VIDEO

Zdravstveno-ekološki izvid proveden na više lokacija u zagrebačkom Botincu, gdje su građani negodovali zbog smrada, isključio je negativan utjecaj vode i zraka na zdravlje na javnoj površini, ali je u jednom stanu utvrđen mogući utjecaj na zdravlje zbog izloženosti bakterijama i plijesni.

Epidemiološko-zdravstveno-ekološki izvid na području Mjesnog odbora Botinec proveo je 21. i 23. rujna na više lokacija Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. A. Štampar”, na traženje Gradskog ureda za zdravstvo koji je u ponedjeljak priopćio kako je dobio poziv od Centra 112.

Na temelju provedenog izvida te rezultata mikrobiološke analize uzoraka stolice stanovnika isključeno je postojanje grupiranja simptoma na razini probavnog sustava u stanovnika, povezano s utjecajem sustava odvodnje otpadnih voda.

Ispitivanjem vode za ljudsku potrošnju u privatnom stambenom objektu i uvidom u rezultate monitoringa vode Grada Zagreba potvrđena je zdravstvena ispravnost vode te isključen negativan utjecaj vode na zdravlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na temelju ispitivanja zraka na javnom prostoru potvrđena je sukladnost izmjerenih kemijskih parametara u zraku iznad okna sustava odvodnje otpadnih voda prema zakonodavnom okviru iz područja zaštite na radu, te je također isključen negativan utjecaj zraka na javnoj površini na zdravlje.

Zrak nije štetan za zdravlje, ali može smetati kvaliteti života

Iako je mjerenjima isključen negativan utjecaj zraka na zdravlje na javnoj površini, izmjerene su niske vrijednosti sumporovodika koje mogu narušavati kvalitetu života.

Naime, zbog niskog praga u slučaju izloženosti izmjerenim vrijednostima sumporovodika nije moguće isključiti utjecaj dodijavanja mirisom.

Ispitivanje zraka u privatnom stambenom prostoru potvrdilo je mogući utjecaj na zdravlje zbog izloženosti utvrđenim bakterijama i plijesnima radi infrastrukturnih utjecaja mikrolokacije, građevinskog objekta te uvjeta stanovanja i životnih navika.

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba i Nastavni zavod za javno zdravstvo najavili su da će nastaviti djelovati u skladu s odredbama proučavanja i praćenja utjecaja čimbenika okoliša na zdravlje stanovništva.

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek krajem rujna je sa stanarima naselja Botinec upozorio na širenje smrada iz nove kanalizacije, vrijedne 1,2 milijuna, te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da ispravi štetu koja je učinjena pogrešnim postavljanjem kanalizacije.

Jedan od nezadovoljnih stanovnika Botinca rekao je tada novinarima da na 200 metara ulice postoji 10 odušnika (od kojih ih je čak šest na samom uglu ulice), šahtova i slivnika u kojima nema sifona koji bi spriječili izlaz smrada fekalija 6000 ljudi koji žive u Botincu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora