Obavijesti

News

Komentari 3

Voda u Splitu opet nije za piće: Prokuhajte ju prije korištenja

Voda u Splitu opet nije za piće: Prokuhajte ju prije korištenja
1

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području

VIDEO

Zbog povišenja mutnoće izvorišta Jadra izvan dopuštenih vrijednosti, građanima Splita i okolice ponovno se preporučuje prokuhavanje vode za piće, doznaje se u srijedu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vodovodu i kanalizacijama (ViK) Split.

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području. 

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike. Mjere ove preporuke ostaju na snazi sve dok se stanje ne normalizira, poručuju u Nastavnom zavodu i VIK-u.

Na Spinutu je zabilježeno 6,95 NTU, u Lori 9,87, na Škrapama 8,40 NTU, na Autobusnom kolodvoru 14,2 NTU, na Mertojaku 7,77 NTU, Brodogradilištu "Split" 6,65 NTU, na Tržnici Sućidar 12,7 NTU, Oceanografskom institutu 5,00 NTU i u Podstrani Donjoj 4,26 NTU. U Kaštel Sućurcu je izmjereno 7,17 NTU, u Mravincima 5,09 NTU i na Klis Megdanu 6,27 NTU.

Građani Splita i okolice se se problemom zamućene vode koju moraju prokuhavati suočavaju svako malo, zadnji put u prvoj polovici veljače, kada je zbog obilnih kiša koje su pale na na području Splitsko-dalmatinske županije došlo do zamućenja izvorišta.

Iz preventivnih razloga i tada je preporučeno prokuhavanje vode za piće, posebice za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk