Obavijesti

News

Komentari 2

Vodeći neurokirurzi u Zagrebu kolegama dijele svoja znanja

Vodeći neurokirurzi u Zagrebu kolegama dijele svoja znanja
5

Primarni cilj simpozija je omogućiti specijalizantima i specijalistima neurokirurgije da upoznaju eksperte, poslušaju njihova predavanja, ali i aktivno sudjeluju u stručnim radionicama i diskusijama

VIDEO

U organizaciji Neurokirurškog društva jugoistočne Europe (SeENS) i Hrvatskog društva za cerebrovaskularnu i endovaskularnu kirurgiju u Zagrebu je u četvrtak počeo međunarodni neurokirurški znanstveni simpozij „Walking the silk road: Neurotrauma and functional neurosurgery“.

Sudionike simpozija u petak navečer u palači Dverce primio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Ovaj je međunarodni znanstveni simpozij drugi u nizu 4. godišnjeg ciklusa simpozija koji se održavaju svake godine na području jugoistočne Europe. Osmišljen je s idejom da u Zagrebu okupi neke od najboljih svjetskih neurokirurga koji će održati predavanje iz područja neurotraume i funkcionalne anatomije za 120 mladih specijalista i specijalizanata iz Europe, Afrike i Azije. Predavači su neki od najistaknutijih neurokirurga u svijetu, prof. Kenan Arnautović i prof. Charles Branch iz SAD-a, prof. Wuttipong Tirakotai iz Tajlanda, prof. Ihsan Solaroglu iz Turske, prof. Lukas Rasulić iz Srbije, prof. Krešimir Rotim i prof. Darko Chudy iz Hrvatske te drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radi se o svjetskim ekspertima iz područja neurokirurgije koji su svojim znanjem, stručnim i znanstvenim postignućima, inovativnošću i aktivnošću promijenili i još mijenjaju svijet neurokirurgije. Simpozij je jedinstvena prilika za mlade neurokirurge da uče od najiskusnijih i najboljih neurokirurga u područjima neurotraume i funkcionalne neurokirurgije.

Primarni cilj simpozija je omogućiti specijalizantima i mladim specijalistima neurokirurgije iz Hrvatske i šire da upoznaju navedene eksperte, poslušaju njihova predavanja, ali i aktivno sudjeluju u stručnim radionicama i diskusijama na okruglom stolu, kako bi imali prilike učili od najboljih u svijetu.

Istodobno, ovaj će skup biti i iznimna prilika za dodatnu afirmaciju naših vodećih stručnjaka iz područja neurokirurgije kao i odlična afirmacija hrvatske neurokirurgije na svjetskoj razini, ali i grada Zagreba kao domaćina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora